CHP Milletvekili Ali Şeker'in, Urfa'da sandıktaki usulsüzlüklere itiraz ettiği için darp edilmesinin ardından Şeker’in darp edildiği sandığa giden Urfa milletvekili Mahmut Tanal da saldırıya uğradı.

Tanal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, görevli olduğu Şanlıurfa Eyyübiye Karaali Mahallesi’nde usulsüz oy kullanımına karşı çıktığı için bir grubun saldırısına uğradı. Şu an Karaali’de bekliyoruz. Bana yönelik de saldırı oldu. Burada devlet zafiyeti var! Tehditlere, saldırılara boyun eğmeyeceğiz, sandıkları koruyacağız! Biz haklıyız, biz kazanacağız!”

VALİLİĞE SESLENMİŞTİ

Tanal sabahın erken saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sandık güvenliğinin sağlanması için Şanlıurfa Valiliği’ne, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na seslenmişti. Tanal, “Şanlıurfa Valiliği’ne, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na sesleniyorum. Şanlıurfa’da sandık başlarında güvenlik tedbiri alınmaması nedeniyle yaşanabilecek her türlü istenmeyen olayların sorumlusu, Şanlıurfa Valisi’dir, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü’dür, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı’dır!” demişti.