CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger, 24 Haziran akşamı CHP'de seçim sisteminin çalışmadığını söyleyerek, sonuçların YSK ve AA'dan takip edildiğini ileri sürdü.

Hürriyet'in aktardığı habere göre Aksünger, seçim gecesi CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın yaptığı 'seçimler ikinci tura kaldı' açıklamasını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bülent Tezcan açıklama yaptığında şöyle bir şey söyledi: 'Evet, ikinci tura kaldı' dedi. Bunu duyan şöyle düşünüyor: 'Demek ki sağlıklı bir veri transferi yapılabiliyor.' Sonra ben gönüllülerle ve oradaki arkadaşlarla konuştuğumda öğrendim. Böyle bir şeyin olmadığını, bütün verilerin YSK'dan ve Anadolu Ajansı'ndan geldiğini söyledi."

Aksünger açıklamasının devamında ise iddiasını şöyle açıkladı: "CHP'nin eline o gün veriler geliyor ama onları tasnif etmek ve karşılaştırmakta ciddi zorluklar yaşanıyor ve karşılaştırılamıyor."

ADİL SEÇİM PLATFORMU, SEÇİM GECESİ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan Adil Seçim Platformu adına seçim gecesi yaşanan sıkıntılara dair yapılan açıklamada, "Seçmenlerin beklentisini karşılayamadığımız için samimiyetle özür dileriz" denildi.