CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, katıldığı canlı yayında, polisevine saldırı düzenlediği iddia edilen ve CHP'nin “tutuklu gazeteciler” raporunda ismi yer alan Dilşah Ercan'ın 11 Eylül 2013'te çözüm süreciyle serbest bırakıldığı vurgulayarak, "Bu terörist 11 Eylül 2013'te serbest bırakılıyor. 2013 bize barış ve çözüm sürecini hatırlatıyor. Bunun sonucunda serbest bırakılmıştır. Manşet yazıyorlar ya CHP'nin gazetecisi diye... Bu terörist, AKP'nin teröristidir. Bu CHP'nin gazetecisi değil, AKP'nin salıvermiş olduğu teröristtir." dedi.

CHP'li Ağbaba, Halk TV'de Özlem Akarsu Çelik'in sunduğu 'Ankara'dan' programına katıldı. Ağbaba, Mersin'de polisevi saldırısını gerçekleştiren saldırganlar arasında, partisinin “tutuklu gazeteciler” raporunda ismi yer alan Dilşah Ercaniçin CHP'ye yönelen eleştiriler hakkında konuştu. 

Ercan'ın 2013'teki çözüm sürecinde cezaevinden tahliye edildiğini söyleyen Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Rapor 23 Temmuz 2013'te yayınlanıyor. Bu terörist 11 Eylül 2013'te serbest bırakılıyor. 2013 bize barış ve çözüm sürecini hatırlatıyor. Bunun sonucunda serbest bırakılmıştır. Manşet yazıyorlar ya CHP'nin gazetecisi diye... Bu terörist, AKP'nin teröristidir. Bu CHP'nin gazetecisi değil, AKP'nin salıvermiş olduğu teröristtir. Eğer terör ile ilişkilendirilecek biri varsa bu teröristi cezaevinde PKK'lı Öcalan'ın anlaşması sonucunda serbest bırakanlara terörist sahibi demek lazım. Bu mantıkla AKP'nin teröristi diyoruz biz ona"

Kaynak: T24