CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba, başkanlığında milletvekilleri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Polat Şaroğlu'ndan oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere Dersim'de yangın bölgesine ulaştı.

Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, yangın bölgesinde heyeti bilgilendirirken 18 Ağustos'ta Tunceli Valisi'ni uyardıklarını ifade ederek, "Ancak Vali ile 19 Ağustos'ta tekrar görüştüğümüzde bölgede çatışma başladığını bu yüzden de iş makinalarını bölgeye sokamayacağını iletti" dedi.

HAVADAN MÜDAHALE BUGÜN BAŞLADI

T24'ten Eray Görgülü’nün sorularını yanıtlayan Veli Ağbaba da, "Eğer zamanında müdahale edilseydi yangın bu kadar büyümezdi" dedi.

Havadan müdahalenin günler sonra bugün başladığına dikkat çeken Ağbaba, şunları söyledi:

"Tunceli'deki yangına zamanında müdahale edilmedi. Yangına müdahaleye ne sivillerin ne de itfaiyenin müdahalesine izin verilmiş. Siville bile müdahale etmiş olsaydı, yangın bu kadar büyümeyecekti. Günler sonra da havadan müdahale başladı. Yalnızca iki helikopter ve bir uçak ile müdahale ediliyor. CHP olarak tüm imkanlarımızı kullanmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Genel Başkanımızın talimatı ile belediyelerimizle ne isteniyorsa yardıma hazırız."