CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, milletvekilleri ve parti meclis üyelerinden oluşan CHP Esnaf Masası Heyeti, Mardin'de esnafla görüştü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Kentte bir restoranda açıklama yapan Ağbaba, bölgedeki sorunları tespit etmek ve gündeme taşımak amacıyla hafta başından başlayarak bölge illerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Hafta sonuna kadar da gezilerine devam edeceklerini aktaran Ağbaba, "Partimizin gündemi, Türkiye'nin gündemiyle aynı. İşsizlik, yoksulluk, esnaf. Bölgede Van'dan başladık. Bazen ilçelere gittik, bazen köylere gittik. Merkezde de hem işsizlerle hem de esnafla konuştuk" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşmesine dair TBMM'deki gelişmelere değinen Ağbaba, "Bu tarihi Türkiye unutmaz, 17 Mart'ı. Nasıl ki Enis Berberoğlu'nun tutuklanması, Türkiye'de siyasi tarihte yarın yer alacaksa, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun da milletvekilliğinin düşürülmesi de tarihimizde yer alacak ve utanç sayfalarından biri olacak" ifadelerini kullandı.

Ağbaba, HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianameye ilişkin ise şunları söyledi:

"HDP milletvekilinin vekilliğinin düşürülmesi, ardından HDP'ye kapatma davasını bir tesadüf olarak görmüyoruz. Bu davanın açılması siyasidir. Küçük ortak talimatı vermiş, büyük ortak ise harekete geçmiş ve uygulamıştır. Yargı siyasetin emrindedir. Hiç kimse burada hukuk aramasın. Türkiye'de hukuk askıya alınmıştır. HDP'nin kapatılma girişimi tamamen siyasidir. Emri Devlet Bahçeli vermiştir, Recep Tayyip Erdoğan da uygulamaktadır, bu kadar açık ve net."

Bölge ziyaretlerinde hazırladıkları sorun ve sıkıntıları Meclis'te soru ve araştırma önergesi olarak sunacaklarını aktaran Ağbaba, sorunları Türkiye'nin gündemine taşımaya devam edeceklerini, demokrasiyi savunan tüm güçlerle birlikte seçimleri kazanacaklarını ve bu sorunlara son vereceklerini dile getirdi.

Açıklamanın ardından heyet, esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü.