CHP Genel Başkan Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, TRT’nin “Sıfır Atık|Gıda Atıkları” isimli belgeselinin bir sahnesini paylaşarak, "Devlet kanalı dediğin çöpten yiyecek toplayan vatandaşın sağlıklı gıdayı ayırt edebilmesini önemsemeli. Mesela çöpten bir yumurta bulduğunuzda TRT’nin gösterdiği hayati öneme sahip bu yöntemi mutlaka deneyin" dedi. 

Adıgüzel, TRT’nin 12 Haziran 2020 tarihinde, Doğan Akdoğan’ın sunumuyla yayınladığı Sıfır Atık belgesinin ilk bölümünden bir sahne paylaştı.

Bu sahnede Akdoğan, İstanbul Kadıköy’den topladığı bazı çöpleri ayrıştırıyor. Sahnede çöpler dönüşemeyen, dönüşebilen, plastik ve organik olarak dört bölüme ayrılıyor.

Çöplerin yarısından fazlasının organik kısmına gittiğini ifade eden Akdoğan, eline bir yumurta alarak şu ifadeleri kullanıyor:

"Son kullanma tarihi geçeli sadece 2 gün olmuş. Yumurtanın bozulup bozulmadığını anlamak için size küçük bir ipucu vereyim. Elinize bir kap alın ve içerisini tuzlu su ile  doldurun. Yumurtayı tuzlu su dolu kaba bırakın, yumurta batıyorsa bozulmamış demektir. Bunu gönül rahatlığıyla kaynatabilir ve içinde bakteri oluşmadığından emin olduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz."

Adıgüzel, bu sahneyi Twitter’da paylaşarak şu notu düştü:

"Devlet kanalı dediğin çöpten yiyecek toplayan vatandaşın sağlıklı gıdayı ayırt edebilmesini önemsemeli. Mesela çöpten bir yumurta bulduğunuzda TRT’nin gösterdiği hayati öneme sahip bu yöntemi mutlaka deneyin!!!"