CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Şanlıurfa Siverek'te tecavüz sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen 3 yaşındaki Dilan'la ilgili, "Henüz bebek olan Dilan'ın tecavüz sonucu hayatını kaybetme ihtimalini tanımlayacak bir kelime bulmak çok zor" dedi. 

Nazlıaka, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, Siverek'te tecavüz sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen kız çocuğunun, Türkiye'yi bir kez daha tecavüz, taciz, cinsel istismar ve ensest gerçeğiyle yüzleştirmesi gerektiğini söyledi.

Artık bu ülkede sadece kadının değil, çocuğun da adını olmadığını belirten Nazlıaka, şunları kaydetti: "Bir çocuğun ölümü bile başlı başına trajik bir olayken henüz bebek olan Dilan'ın tecavüz sonucu hayatını kaybetme ihtimalini tanımlayacak bir kelime bulmak çok zor. 112 doktorunun verdiği rapora göre Dilan'ın küçücük bedeninde tecavüze uğradığına dair emareler var.

Tecavüzün değil, tecavüze uğrayanın suçlu sayıldığı bir ülke olamayız, olmamalıyız. Hiçbir vicdan, hiçbir akıl, hiçbir hukuk sistemi bunu kabul edemez. Tecavüzcülerin ceza almıyoruz nasıl olsa diye cesaretlendiği bir sistem değil; tecavüze, tacize uğrayanların bunu dillendirmekten korkmayacağı bir sistem yaratmalıyız." Sadece geçen Ağustos ayında, 10 ilde 18 kadının tecavüze uğradığını, bu kadınlara tecavüz eden 24 kişiden sadece beşinin tutuklandığını ifade eden Nazlıaka, tecavüze uğrayan bu kadınların yaşlarının ise 16 ile 30 arasında değiştiğini belirtti. Nazlıaka, "Bunlar kayıtlara geçen ve sadece bir aya ilişkin veriler. Bu veriler bile kadınların, çocukların bu ülkede nasıl bir risk altında yaşadıklarını anlamak için yeterli. 3 yaşındayken boncuk yuttu, 14 yaşında kendi rızasıyla beraber oldu, 22 yaşında hak etti! Peki tecavüz sayılması için kaç yaşında olması gerekecek?" şeklinde konuştu.