CHP il başkanlıkları 81 ilde, katıldığı televizyon programında "CHP, PKK ve FETÖ’ye lojistik destek veriyor" diyen eski AK Parti milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Savcılıklara verilen suç duyurularında, Habertürk Televizyonu'nda yayınlanan "Enine Boyuna" programında konuşan Bağlı'nın "Bakın, Türkiye’nin bu meşruiyet gücünü sabote eden en büyük kara propagandalardan birisi de Türkiye’nin DEAŞ’ı desteklediği yönündeki alçakça saldırılardır, bunu kim dile getiriyor? İki örgüt dile getiriyor. Birincisi FETÖ, ikincisi PKK terör örgütü. Ama buna kim lojistik sağlıyor içerden? Cumhuriyet Halk Partisi sağlıyor" dediğini hatırlattı.

'BU ÇİRKİN İFTİRA VE HAKARET CHP'YE YAKIŞMAZ'

"Şüpheli, bu ifadesiyle doğrudan CHP’ye ve partinin ilimizdeki temsilcisi olup il başkanı sıfatını haiz bana hakaret ve iftirada bulunmuştur" denilen suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelinin bu çirkin iftira ve hakareti CHP’ye yapışmaz. CHP, Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermiş, ülkemizi kurmuş kadroların mirasıdır. Kurulduğu günden bugüne de her türlü terör faaliyetine karşı tüm gücüyle durmuştur. Şüpheli, FETÖ’yü büyüten ve PKK elebaşlarıyla görüşmeler yürütenlerin kim olduğunun konuşulmaması için kasten ve büyük bir gaflet içinde partimize iftirada bulunmuştur. Şüphelinin bu ifadeleri, toplumda, CHP içerisinde siyaset yapanları terör örgütleriyle iş birliği içinde göstermekte ve hedef haline getirmektedir."

'DİL SÜRÇMESİ DEMEK İMKANSIZDIR'

Suç duyurusunda Bağlı'nın sözlerinin dil sürçmesi olarak değerlendirilemeyeceği belirtildi:

"Şüpheli, suç teşkil eden beyanlarını bir anlık gafletle yapmamıştır. Kendisi eski bir milletvekili ve sosyoloji alanında çalıştığını iddia eden bir akademisyendir. Bu durumda şüphelinin boş bulunduğu ya da dil sürçmesi ile bu ifadede bulunduğunu söylemek imkansızdır. Üstelik programdaki diğer katılımcılar ve moderatör, şüphelinin ifadelerini kendisine hatırlatmıştır."

Suç duyusunda Mazhar Bağlı hakkında "hakaret", "iftira", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarında kamu davası açılması talep edildi.