Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ seçim vaatleri arasında yer alan ‘millet kıraathaneleri’ projesini tiye alan video yayınladı.

Erdoğan,  millet kıraathaneleri projesi ile halka bedava çay ve kek ikram edileceğini açıklamıştı.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yse Erdoğan’a yüklenirken, “Ben çocuklara iş diyorum o bedava kek verecekmiş” demişti.

Videoyu sosyal medyada paylaşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “16 yılın sonunda dev proje geldi; beleş kekli kıraathane. Emekliliği yaklaştı, nerede zaman geçireceğim korkusu sardı. Oylar, Topkek için Recep’e, Fabrika için İnce’ye” diye yazdı.

KIRAATHANE PROJESİ

Erdoğan, Hatay mitinginde kıraathane projesini şu sözlerle kamuoyuna duyurdu:

"İngiliz'in Hyde Park'ı varsa, bizim de Millet bahçemiz olacak. Ayrıca millet kıraathanesi de kuracağız, tamamen kitaplar, çay, kahveler olacak gençlerimiz ücretsiz bir şekilde bu hizmetten faydalanacak. Buralar adeta hayata ruh katacak."

Erdoğan 8 Haziran'daki Kayseri mitinginde de yine projeden bahsetti ve gençlerin bu mekanlarda ders çalışacağını belirtti:

"Millet Kıraathaesi'ndeki kekler ve çaylardan ücret almak yok. .Gençlerimiz kekini alacak, çayını, kahvesini alacak, interneti olacak. Oturacak dersini çalışacak."