CHP İzmir’den Kadın Kolları Genel Başkanlığı için yola çıkan Sibel Parmaksız, İl Başkanlığı’nda resmi adaylık açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Mart ayı sonunda gerçekleşecek olan kurultayın yanı sıra kadın ve gençlik kollarında da parti içi yarış maratonu sürüyor.

CHP İzmir’de bir yandan Kadın Kolları il başkanlığı için çalışmalar sürerken, bir Kadın Kolları Genel Başkan Adayı daha çıktı.

Ayten Gülsever’in ardından, Sibel Parmaksız da yola çıktı. CHP İzmir eski Milletvekili Adayı Sibel Parmaksız, sosyal medya hesabından Kadın Kolları Genel Başkan Adayı olduğunu duyururken, resmi açıklamayı ise bugün İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla yaptı.

KADIN CİNAYETLERİNE VURGU YAPTI

Seçildiği takdirden sivil toplum kuruluşları ve tüm kadın dernekleri ile temas halinde olacağını ve ortak projeler içinde yer alacağını söyleyen Parmaksız,  “İlkelerimize ve sosyal demokrasinin evrensel değerlerine sahip çıkmak kadın-erkek herkesin davası olmalıdır. Kadını susan bir toplumda cehalet konuşur. Biz susmadık, susmayacağız. 12 yıldır kadın mücadelesine emek veriyorum. CHP ve STK’ların gösterdiği direnç ile bir mücadele veriyoruz. 2019 yılında erkek şiddetini 474 kurban verdik. Son 10 yılda kadına şiddet yüzde 1400 arttı. Bu bir toplumsal sorundur. Yürütülen kadın politikalarının sorgulanması gerekmektedir. Öylesine olaylar tanık oluyoruz ki, cezalandırmalar kamu vicdanını sürekli sızlatıyor. Hukuk ihlallerin yaşandığı sayısız, cinsel taciz, cinayet ve şiddet olayı var” diye konuştu.

‘İKTİDAR YOLUNDA PAYDAŞ OLACAĞIZ!’

İktidar olmanın yolunun güçlü bir kadın örgütünden geçtiğini vurgulayan Parmaksız, “Nasıl ki Kurtuluş Savaşı’ndan en önemli paydaş olmuşsak, iktidar yolunda da yine en önemli paydaş olacağız. Bu yola çıkma sebebim kadınlara olan inancım. Biz fedakarız her seçim döneminde en aktif olan kesim CHP’li kadınlardır. Alanları doldururuz ve bütün gücümüzle çalışırız. Bu enerjinin sonuç vermesi için planlı ve modellenmiş projelerle yola çıkmıyorsak sonuç almamız pek mümkün olmuyor. Bu alandaki çalışmalarımızda planladıklarımla çok işler başaracağız. Bütün kadınlarımıza inandığım gibi kendime de inanıyorum. Ekibimle birlikte çok iyi projeler üreteceğiz. STK’larla olan temasımızı arttıracağım. Onlara şunu anlatmamız lazım. Kadın meselesi partiler üzeridir. Sorunların çözümünü getirecek doğru bir siyasi adımları atacağız, çözümün bizde olduğunu projelerle göstererek bizimle ortak hareket etmelerini sağlamak istiyorum. Kadının olduğu her yerde CHP kadın kolları olmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘KADIN KOTASI KIRMIZI CİZGİMİZ’

“Genel başkan olmam halinde kırmızıçizgimiz yüzde 33 kadın kotasının uygulanmasını sağlamak olacaktır” diyen Parmaksız, şöyle devam etti:

“Aşağılayıcı bir görüş olarak görüyorlar ama bu kotanın uygulandığı ülkeler ile uygulanmadığı ülkeler arasında büyük bir fark var. Nihai hedefimiz cinsiyet eşitliğidir. Bunu önemli bir adım olarak görmeliyiz. Mücadelemize devam edeceğiz. Bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

KURULTAY TAKVİMİNE ZAMAN ELEŞTİRİSİ

Kadın kolları kurultay takvimine ilişkin eleştirilerini sıralayan Parmaksız, şöyle devam etti:

“Ben 8 yıldır aktif parti eğitmeniyim. Biz parti eğitmenleri olarak 5-6 başlık anlatırız. Tüzük eğitimi veririz. Siyasi partilerin anayasasıdır tüzükler. Maddelere mutlak uyulmaları... Kadın ve gençlik kolları, tüzel kişi olmadıkları için yönetmeliklerle yönetilirler. Kadın kolları genel merkezimizin belirlediği bir takvim var. 1 hafta içerisinde 81 ilde il kadın kolları seçimleri gerçekleştirilecek. 1 hafta sonrada kadın kurultayımız var. Bir ilde bir kongre yapılamaz ise bunun tekrarlanması için bir zaman kalacak mı? Delegeler seçilemezse kurultayda o il temsil edilebilecek mi? Diyelim ki hepsi tamamlandı ve itirazlar var. İstanbul’da oldu böyle bir durum. İtiraz edildi. İtiraz süresi bir hafta diyelim. Peki itirazımız değerlendirilebilecek mi? Bu takvim sakıncalı olarak düzenlenmiş. Yaşanabilecekler öngörülememiş durumda. Bu teknik boyutu. Bir de vicdani boyutu var. Ben delegelerimize kendimi anlatmak istiyorum. Adaylığımı anlatmak istiyorum. 600 delegeye ulaşacak zaman var mı, yok. Delegeler tanımadıkları adaylara oy verecekler. Bir aylık zaman diliminde kendimizi nasıl anlatacağız. Bu süreyi de adaletsiz buluyorum. Ben elbet delegelerimize ulaşmanın bir yolunu bulacağım. B ve C planımız da var. Çok iyi ve güçlü bir şekilde ilerliyoruz biz bu işi planlayacağız”