CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt veren Özel, imam hatiplilerle ilgili esprisi nedeniyle gözaltına alınan sanatçı Gülşen'le ilgili soruya da yanıt verdi.

Özgür Özel, “İmam hatipler, diğer okullarımız gibi hepimizin bu memleketin evlatlarını yetiştiren, yasayla kurulmuş, CHP döneminde kurulmuş ve dinin gereklerini insanlara doğru şekilde ve devlet eliyle ve denetimiyle öğretecekler yetiştirmek üzere kurulmuş okullar. Hiçbir okula yapılmaması gerektiği gibi bu okullarla ilgili de öyle bir espri de olsa şaka da olsa, tanımlama doğru değil. Nasıl bir açıklama yapıldı bilmiyorum ama mutlaka düzeltilecektir. Maksadını aşmış bir espri. Çok rahatsız edici şekilde insanların kalbini kırdı. Hızlı bir şekilde telafi edileceğini ümit ediyoruz. Biz de takip edeceğiz” dedi.

ERDOĞAN'A YANIT: İNSAN AYNI ÜLKEDE Mİ YAŞIYORUZ DİYE ŞÜPHEYE DÜŞÜYOR

Erdoğan'ın “Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmaktan, Türk milletini muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktan daha büyük bir ideal, daha büyük bir ülkü, daha büyük bir onur olabilir mi” sözlerini değerlendiren Özel, şöyle konuştu:

"Erdoğan'ı yaptığı açıklamaları, özellikle ekonomideki dünyayla karşılaştırmalı Türkiye rakamlarını verdikçe gerçekten insan ‘aynı ülkede mi yaşıyoruz, aynı rakamları mı görüyoruz’ diye şüpheye düşüyor. Sanki bir paralel evrende sarayında kendisini dışarıdan getirilen yalan yanlış bilgilerle ve sürekli her şeyi toz pembe gösteren bir masal aleminde yaşıyor gibi. Dünkü konuşması… Diyor ki, ‘Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmaktan, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmaktan daha büyük bir onur olabilir mi?’ İnsan diyor ki, ‘Recep Tayyip Erdoğan gelmiş ülke ekonomisini almış ve 20 yılın sonunda, 10 büyük ekonomi içine sokmuş. Gelişmiş ülkeleri yakalamış geçmiş, bundan daha büyük bir onur olabilir mi’ diye alkışlıyorlar. Şimdi burada Tayyip Erdoğan'a inanmaya kalkarsak ne iyi ama rakamlar hiç öyle göstermiyor ve bu metinler yabancı dile çevriliyor. Bütün ülke başkentlerine gidiyor. Bunu görenler, ‘Türkiye Cumhuriyeti nasıl bir ülke ki başındaki bu kadar fütursuz yalan söylüyor ve milletinin aklıyla alay ediyor, halkını enayi yerine koyuyor’ diye düşünüyorlardır. Düpedüz Cumhurbaşkanı tarafından tüm cumhura, tüm millete hakaret."

'16’DAN 22. SIRAYA GERİLEDİ'

"Bakın 2015, dünyanın en büyük 16. ekonomisi. Dünyanın baktığı endeks. 2020 yılında 20. sıraya gerilemişiz. Bütün uluslararası kuruluşların öngörüsü bu sene 22. sırada olacağız. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan 106. Sıradaki Türkiye ekonomisini 7 yıl içinde ‘ekonomistim, ben bilirim’ diyerek 16’dan 22. sıraya geriledi."

'KAPTAN DEĞİŞİRSE BU GEMİ BATMAZ'

"Recep Tayyip Erdoğan iktidara gelince, cumhurbaşkanı olunca demiştir ki, ‘yahu bu Ahmet Necdet Sezer'in israf deyip geri verdiği bir tane gemi vardı.’ Bakın Recep Tayyip Erdoğan'ın gemisi bu. Aynı gemide olanlar mutlaka ona oy versinler. Bu gemide olmayıp da gemisi batmak üzere olanlar; bu kaptanı değiştirince bu geminin kurtulacağına inanarak kendi hayat mücadeleleri için Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısındakilere oy versinler. Biz; Recep Tayyip Erdoğan'ın Binali Bey'in, gemilerine, gemiciklerine değil, bu ülkenin yaşam mücadelesini verdiği Türkiye Cumhuriyeti gemisine kaptanı değiştirip yoluna tam hızla devam etmek istiyoruz. ‘Gemi batıyor diyor,’ batmayacak, bu gemiyi batıran kaptan değişirse bu gemi batmaz." 

Kaynak: ANKA