CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘100 imza taraması’ açıklamasına tepki gösterdi.

AKP-MHP ittifakının karktuğunu savunan Altay, "Daha fazla Demokratik, anayasal hakkını kullanan vatandaşlarımızı FETÖ ile ilişkilendirmek aymazlıktır. Milletten umudunu yitirenler, ikbal hırsıyla 100 bin imzaya kelepçe takma peşinde. Korkunun ecele faydası yok. Gidicisiniz" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adaylarına destek olacak kişilerin araştırılmasını talep etmişti.

İsim vermeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştiren Bahçeli, "Kafamı karıştıran bir konu var. 100 bin kişinin içinde eğer FETÖ desteği, PKK desteği ile bir aday yapılacaksa o zaman FETÖ'nün seçmen ve siyasi ayağının hangi aday üzerinde yoğunlaştığı görülebilir" ifadelerini kullanmıştı.

'YSK DERHAL AÇIKLAMA YAPMALI'

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de Bahçeli'nin sözlerine tepki gösteren bir diğer isim oldu. Cihaner, bu talebin seçmen iradesi üzerinde baskı oluşturacağını söyledi ve Yüksek Seçim Kurulu'nun konu hakkında derhal bir açıklama yapması gerektiğini belirtti.

Cihaner, Twitter'dan şunları yazdı:

"Sayın Bahçeli’nin talep ettiği şey ancak siyasi bir “merak” ya da “iddianın” konusu olabilir. Böyle bir inceleme talebi  seçmen iradesi üzerinde baskı oluşturur. YSK derhal açıklama yaparak kişisel veri niteliğindeki bu bilgilerin sadece ilgili adaya verileceğini açıklamalıdır."

'BAHÇELİ SEÇMENİ TEHDİT EDİYOR'

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de Bahçeli'nin seçmenleri tehdit ettiğini vurgulayarak şu mesajı paylaştı:

"Devlet Bahçeli; 'Fetönün siyasi ayağı varsa seçmen ayağı da vardır' diyerek 100 bin imza ile aday olanlara imza verecek vatandaşları tehdit ediyor. Ülke bir seçime gidiyor; sıkıyönetim komitesi; tehdit, baskı, OHAL dışında hiçbir şey yapamıyor. Kaybedeceğini bilmenin sonucu bu.”