1 Kasım seçimlerinde yüzde 25,3 oy alan CHP'de Umut Oran olağanüstü kurultay çağrısında bulundu ve Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Oran yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı kendi iradesiyle toplaması ve acilen güvenoyu tazelemesi gerektiğini belirterek, "Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gerçeklerle yüzleşip gereğini yapmadığı takdirde en büyük görev CHP örgütüne ve mevcut kurultay delegelerine düşecektir" dedi.

Oran yazılı açıklamasında "Sayın Kılıçdaroğlu’nun da göreve gelir gelmez işaret ettiği gibi, son 5 yılda yapılan 6 seçimde, maalesef 'anlamlı bir oy artışı' sağlanamamıştır" dedi.

Kılıçdaroğlu'na kurultayı olağanüstü gündemle toplama çağrısında bulunan Oran, "Kılıçdaroğlu gerçeklerle yüzleşip gereğini yapmadığı takdirde en büyük görev CHP örgütüne ve mevcut kurultay delegelerine düşecektir" dedi.

Oran sözlerine "Gelin değişimi ve dönüşümü beraber gerçekleştirelim. Ben CHP'nin tek başına iktidarını kurmak için her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım" diye devam ederek Genel Başkanlık görevine aday olduğunu da açıkladı.

CHP YÖNETİMİ: OLAĞAN KURULTAY ŞUBAT’TA      

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, seçim sonrasında kendisine yöneltilen 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna "Kurultay sürecimiz devam ediyor. Kurallar neyi gerektirirse yapılır" demişti.

CHP parti yönetmeliklerine göre olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için ya parti yönetiminin karar alması gerekiyor ya da toplam delege sayısının beşte birinin imzasıyla kurultaya gidilebiliyor.

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise seçim sonrasında yaptığı açıklamalarda olağanüstü kurultayın parti yönetiminin gündeminde olmadığını, Genel Başkanlığa aday olmak isteyenlerin Şubat ayında düzenlenecek kurultayda yarışabileceklerini ifade etmişti. (BBC Türkçe)