Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim öncesi İstanbul Maltepe'de gerçekleştirdiği son mitinginde yaptığı konuşmasında, mitingin yayınının kesilmesiyle ilgili olarak Erdoğan gibi faşist bir adam, 5 milyonu görünce 'Kesin yayını' diyor" ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce'nin konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Bugüne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin diyorum.

Bütün valileri, bütün kaymakamları uyarıyorum. Türkiye'yi daha fazla rezil etmeyin. Sizler Türkiye'nin valisisiniz, Erdoğan'ın değil.

YSK Anadolu Ajansı ve TRT. TRT, sen benim mitingimi versen ne olur, vermesen ne olur.

Meydanlar yalan söylemiyorsa, bu iş oldu.

PKK, IŞİD veya FETÖ gibi terör örgütleriyle amansız bir mücadele edeceğiz.

Dört milyon Suriyeli davulla zurnayla evine gidecek.

Hemen passolig'i kaldıracağım.

AB ile ilgili müzakereleri hızlandıracağız.

Fındık 15 lira olacak.

100 gün içinde, cemevlerinin hukuki statüsünü sağlayacağız. 100 gün içinde yerel yönetimleri güçlendireceğiz.

Türksat canlı yayın frekansına sabotaj yapıldığı bilgisi geldi.

Erdoğan, gidiyorsun, iki dakika delikanlı ol. Gitmenin de bir şerefi var.

Seçilirsem, 100 gün içerisinde uyuşturucunun kökünü kazıyacağım.

Mimar Sinan Üniversitesi'ne diyorlar ki '5 günlük süren var, seni sokağa atıyorum'. Ankara'da Saray'ı var. İstanbul'da Huber köşkü, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı onun. Doymuyor sarayperest.

Erdoğan devleti değiştirecekmiş. Bu, bir şehirde yangın varken, itfaiye teşkilatını değiştirmeye benziyor.

Ticaret ve esnaf bakanlığı kuracağız. Kamu çalışanlarına sesliyorum, yolsuzluğa bulaşmadıysanız, işinizin ehliyseniz pazartesi günü işinizin başında olacaksınız.

Erdoğan gibi faşist bir adam, 5 milyonu görünce "Kesin yayını" diyor.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 107. ve son mitingi olan 'Biz İstanbul Mitingi'ni Maltepe'de gerçekleştiriyor.

İstanbul Maltepe’de düzenlenen “Biz İstanbuluz Mitingi” için kitle, sabahın erken saatlerinden itibaren alanı doldurmaya başladı.

Mitingin yapılacağı alanın çevresi polis bariyerleriyle çevrildi. Miting alanına farklı alanlardaki 4 polis kontrol noktasından girildi.

Mitinge katılımın yoğun olması sebebiyle kontrol noktalarında yığılma oldu. Alanı dolduran yüz binlerce kişi, yağan yağmura rağmen coşkusunu kaybetmeksizin İnce’nin konuşmasını bekliyor.

Mitinge CHP’li milletvekilleri, il ve ilçe başkanları da katıldı.

Oluşturulan kontrol noktalarından alana girişler sağlanırken, alana 80 metre genişliğinde, 20 metre derinliğinde platform kuruldu, birçok bölgeye LED ekranlar ve ses sistemleri yerleştirildi.

Gazeteciler için 40 metre uzunluğunda iki ayrı bölümden oluşan basın tribünü hazırlandı. Basın platformunda canlı yayınlar için mini stüdyo alanları kuruldu. Canlı yayın araçları basın platformunun hemen arkasındaki alana yerleştirildi.

Mitinge, yaklaşık 400 yerli ve yabancı basın mensubu akredite oldu.

Alan çevresinde iki bebek çadırı ile yaşlı ve hastaların dinlenebilmesi için bir çadır oluşturuldu. Ayrıca, alan çevresinde 6 ambulans hazır bekletiliyor.

Miting alanına giriş kapılarına yakın yerlerde bayrak ve şapka dağıtımı yapılıyor. Alanın çevresinde dağıtıma hazır yaklaşık 1 milyon su bulunduruluyor.

Miting alanı tamamen dolmasına rağmen sahneden yapılan anonsta, Kadıköy’de büyük bir yığılma olduğu iletildi. Maltepe’ye gelen ana arterler de sokaklar da şimdiden tıkandı.

Basın tribününe donen kalabalık TRT dışarı sloganı attı.

Kaynak: Evrensel