İstanbul Esenyurt'ta konuşan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kıraathane projesini eleştirerek, "16 yıldır ülkeyi yönetiyor 3 tane proje açıkladı. Stat, park, kıraathane yapacakmış. Bedava kek yiyeceksiniz. 'Ustayım' diyordu, meğer kek ustasıymış" dedi.

İnce, seçildikleri takdirde Türkiye'nin dört bir yanına kıraathane açacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Sen Esenyurt'a belediye başkanı adayı mısın, yoksa cumhurbaşkanı adayı mısın?" diye sordu.

İnce, "Benim size vaadim bereket fışkıran topraklar, bacaları tüten fabrikalar. Bedava kek yemek isteyenler Erdoğan'a oy versin" diye konuştu.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, kendisi hakkında tweet atan Danıştay üyesi Aysel Demirel'e Küçükçekmece'de yaptığı mitingde yanıt verdi.

İnce, Demirel'in ismini vermeden yaptığı konuşmada, "Benim cumhurbaşkanlığımda hiçbir yargı üyesi benim rakiplerimi eleştiremeyecek. Çünkü yargı üyeleri siyaset yapamaz" dedi.

İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Allah'ın izni milletin isteği ile bu iş tamam. 24 Haziran'da sandığa gideceğiz. Ben meydanlarda iş, ekmek, gelecek diyorum. Benim rakibim, zengin mi zengin, varlıklı mı varlıklı. Her şeyi var ama projesi yok. 
16 yıldır Türkiye'yi yönetiyor, 3 tane proje açıkladı. Stat yapacakmış, park yapacakmış, kıraathane yapacakmış. Bedava kek yiyeceksiniz. Ustayım diyordu, meğer kek ustasıymış.

Bazen düşünüyorum, Erdoğan kapıdaki krizi görüyor ve bu krizle İnce uğraşsın diye bana mı teslim etmek istiyor ülkeyi diye. Ama merak etmeyin çok sağlam bir ekibim var. Bu gemiyi limana rahat ulaştıracağız, hiç merak etmeyin.

Burada diyor ki birisi, Esenyurt'u kaybedersek Mekke'yi kaybederiz. Doğrusu şu, Esenyurt'u kaybedersek cukkayı kaybederiz.

Benim size vaadim bereket fışkıran topraklar, bacaları tüten fabrikalar. Bedava kek yemek isteyenler Erdoğan'a oy versin.

Erdoğan 1954 doğumlu, ilkokula gittiğinde 75 kişilik sınıf varmış, Esenyurt'ta 66 kişilik sınıflar var. Türkiye'nin neresinde hangi okulunda ne varsa biliyoruz.

İstanbul'un parklarında uyuşturucu kullanılıyor. Bir öğretmen olarak size söz veriyorum hepsini temizleyeceğim.

Erdoğan bana çırak diyor ya, desin önemli değil, zaten o herkesle, dünyayla kavga ediyor. Benim derdim kavga değil, fabrika. Benim derdim AVM'lerde asgari ücrete ezdirilen çocuklar var ya onları adam gibi yaşatmak.