CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kayseri’de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İnce’nin Diyarbakır mitinginde HDP’liler de vardı” sözlerine yanıt verdi.

İnce, "Erdoğan, benim mitingimde AK Partili kardeşlerim de vardı. Kimseyi ayırmıyorum, dışlamıyorum" diye konuştu.

İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

Erdoğan benim Diyarbakır mitingime ‘HDP’liler gitmiş’ diyor. Erdoğan, benim mitingimde AK Partili kardeşlerim de vardı. Kimseyi ayırmıyorum, dışlamıyorum.

Yapay zeka olacak, robotlar olacak. Robotlar insanların teknolojik çocukları olacak. Uzay turizmi olacak. Yani 10 sene sonra dünya buralara gelecek. Bizimki de her mahallede kıraathane açacak. Gündüz keki bedava yedi de akşam yemeği ne olacak? Meydanlarda ustayım diyor ya, meğer kek ustasıymış. 2018’in ilk çeyreğinde yüzde 7.4 büyüdü.

Sayın Erdoğan istediğin TC kanalında madem ustasın, ekonomistsin, diplomanı sormayacağım söz. Bir şeyi soracağım. Sadece ekonomi konuşacağız. Kayseri’den dünyanın oyunu alıyorsun. Gerçi bu sefer alayamayacaksın. Sayın Erdoğan, gel bir TC kanalında ekonomi tartış benimle. Ben sana Sayın Erdoğan diyorum. O bana, ‘bak Muharrem’ diyor. Ben sana bakamam, devlet sana bakıyor, sen de yakınlarına bakıyorsun. Ben fakir fukaraya bakacağım. Kayseri’den açıklıyorum. Bu iş tamam… İntikam yok, rövanş yok. Türkiye’yi ayağa kaldıracağız. Bu değişimi gittiğim her yerde görüyorum.  Türkiye’nin bir dirilişe ihtiyacı var.

HUKUK DEVLETİ YAPACAĞIZ

Danıştay üyesi, benim aleyhimde tweet atıyor. Size söz veriyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğimde hiçbir hakim benim rakiplerimi söz söyleyemeyecek. Hakim savcı siyasete girerse olmaz. Yargıtay salonuna girdiğimde, yargıçlar ayağa kalkmayacak. Yüksek yargıçlar Cumhurbaşkanı gelince ayağa kalkıyorsa onlar adalet dağıtamaz. Yargıçlar gerekirse beni de yargılayacak. Türkiye’yi saygın hukuk devleti yapacağız. Bana diyor ki nasıl yapacaksın?

Yıl 1926 savaştan çıkmışsın. 26 yılında Kayseri’ye bir fabrika kuruluyor. Uçak fabrikası. 200 tane uçak yapılıyor. 2018 yılında 11 milyarlık uçak aldık Amerika’dan. Emekliye asgari ücret tutarında maaş diyorum. Nereden bulacaksın diyor. Erdoğan beyaz Türk, ben bu ülkenin zencisiyim. Erdoğan saraylı ben milletin evladıyım. Uçağın yakıtı bitiyor, biraz daha ateşleyin. Saray’a hurma ağacı dikmişler. Fransa’dan gelmişler yerden ısıtma yapmışlar. Beyefendi hurmaları taze taze yesin diye.