CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Silivri'de konuştu.

Erdoğan'ın kendisini "Bay Muharrem, bay Muharrem" diye seslenmesini hatırlatan İnce, “Millet de sana "Bay  bay Recep der" diye konuştu.

İnce'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

*'Bay Muharrem, Bay Muharrem' deyip durma, millet de sana Bay Bay Erdoğan der.

*Benim olmadığım meydanlarda bana laf söylüyorsun, beğendiğin bir televizyon kanalında karşıma çık tartışalım.

*Muharrem İnce nasıl olur da bu kadar farklı kesimden insanlardan destek alır diyorlar. Bir Afrika atasözü der ki, "Eğer zebra tilki tavşan kaplan aslan geyik hepsi aynı tarafa doğru kaçıyorsa o ormanda yangın çıkmıştır."

*Onun yayınlarını kesintisiz veriyorlar. Benimkini 3-5 dakika veriyorlar. Onlar hükümetin televizyonu, benim milletin gönlünde yerim var.

* O saraylı birisi ben halk çocuğuyum. Erdoğan kilosu 4500 TL'den beyaz çay içiyor, ben siyah çay içiyorum sizin gibi. Erdoğan beyaz Türk, ben bu ülkenin zencisiyim. Ben sizlere huzur vaat ediyorum.

*Söz veriyorum, Saray'ı engelli çocuklarımıza tahsis edeceğim. 16 senedir milletvekiliyim, 14 sene kirada oturdum. 1 buçuk senedir bir evim oldu. Evim bana zaten saray gibi geliyor, benim ne işim var Saray'da?

* "Sen fizikçisin ekonomiden anlar mısın?" diyorlar. Dünyada Nobel Ödülü'nü alan ilk kişi fizikçidir. Matematik bilen adam ekonomi yönetebilir merak etmeyin. Ziraat Bankası'nın görevi nedir, çiftçiye destek vermek. 1 milyar doları medya için harcadı. 100 bin çiftçiye verebilirdi.

* TRT bu meydandaki herkesten haraç kesiyor. Bizden topladığı parayla 24 saat Erdoğan'ı gösteriyor beni beş dakika. TRT'ye bunun hesabını sormazsam adam değilim. O medya patronlarına da sözüm var. O televizyonların, gazetelerin sahibi olabilirsiniz ama göstermeye mecbursunuz. Bu iş tamam. Siz göbek bağınızla Erdoğan'a bağlı olabilir. Ama ben size şunu söyleyeyim; Ziraat Bankası, Vakıf Bankası, Halk Bankası'nın müdürlerini değiştirdiğimizde inceleyeceğiz o kredileri de. Bugün Kadir gecesi. Benim için de dua edin.

Hepiniz en az 3 kişiyi ikna edeceksiniz bana söz verin.