CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin  cumhurbaşkanı Muharrem İnce'nin oy oranın yüzde 29-30 bandına olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te 'Ne Oluyor?' programında Başak Şengül moderatörlüğünde gazeteciler Şirin Payzın, Murat Çelik ve Hande Fırat'ın sorularını yanıtlıyor.

Seçim atmosferini değerlendiren Kılıçdaroğlu,  "Hangi açıdan balktığınıza bağlı. Seçim meydanları canlı özellikle Muharrem İnce'nin mitingleri son derece canlı, keyifli. Diğerleri biraz daha durgun geçiyor. Millet ittifakının diğer bileşenlerinin mitingleri medyada yer almıyor bu da bizi üzüyor tabii. En son Merak Akşner'in Antep'te kamyonla engellenmesi bizleri son derece üzdü" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı İnce'nin oy oranını ilişkin "29-30 bandına görünüyor. Bu ülkede 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağım diyenin kazanması lazım. Baştan beri söylediği şu: Ben 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım dedi" değerlendirmesinde bulundu. 

Kılıçdaroğlu, İnce'nin CHP rozetini çıkardığı için beraber mitinge çıkmalarının doğru olmayacağını karar verdiklerini söyledi.

Eski parlamenter sistemi savunmadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

"Biz hiçbir zaman eskiyi savunmadık eski parlamenter sistemide savunmadık. Şimdi diyorlar ki 'onlar eski sisteme dönmek istiyorlar' hayır efendim biz eskiye dönmek istemiyoruz. Bir partinin genel başkanı hakim mi tayin eder?

Yeniden parlamenter sistemin yeniden inşa edilmesi lazım ve yeni kurumların gelmesi lazım. Bir yandan anayasa değişikliği için çalışılması lazım. İlk defa sivil anayasaimkanı doğacak. 

Öbür taraftan İnce bir ekiple yola çıkacak her şeyi ben yaparım mantığıyla gitmeyecek zaten. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı bütün dünyaya ilan edilecek ona müdahale edilmeyecektir."