Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir'de konuşuyor.

İnce'nin mitinginde internet kesilince "İnterneti de çaldınız. Allah belanızı versin, ne diyeyim ben size? Hiç moralinizi bozmayın" dedi.

Mitingde anons edilene göre 2,5 milyona yakın insan miting alanını doldurdu.

İnce'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Sahnenin önünde 1 milyon insan varsa 1 milyon kişi de sahnenin arkasında duruyor. Bu 49. günde 105. mitingimiz. Günlerdir konuşuyorum ama medya vermemekte ısrarlı. Hele bir TRT var, parayı bizden alıyor Erdoğan'ın borazanlığını yapıyor.
Türkiye Cumhuriyeti'nin seçiminde ilk kez bu seçimin kaybedeni olmayacak. Sadece anket şirketleri kaybedecek, Erdoğan bile kaybetmeyecek. Bu seçimi ben kazandığımda tüm Türkiye kazanmış olacak. Ben bütün annelere sesleniyorum, tüm partililerin annelerine sesleniyorum. Onlara iyi eğitim vereceğiz. Onları tarikatların yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz.

Eğitimimiz, okullarımız arasında bir ayrıcalık olmayacak. Gelir dağılımda eşit olacağız. İşe alımlarda ayrım yapmayacağız, liyakat olacak.

2002'de Erdoğan iktidara geldiğinde bir gösteriş yaptı. Milletvekillerinin lojmanlarını sattı kendi de gitti bir apartman dairesinde oturdu. Herkes helal olsun dedi. Sonra ne yaptı, gitti bir saray yaptırdı, orada oturmaya başladı. Erdoğan Rizelidir ama ondan bile utandı. Neden mi Rize'nin çayını bıraktı gitti beyaz çay içmeye başladı. Yanında hiç kimse kalmadı. Erdoğan'ın 16 yılda dost kaldığı hiç kimse kalmadı. O artık yorgun, kibirli, insanlara tepeden bakan bir insan.

İşe alımda liyakat esas olacak. Kimsenin başörtüsüne bakmayacağız. Kimsenin sağcı mı solcu mu olduğuna bakmayacağız. Şuanda kamuda görevli yurttaşlara sesleniyorum, eğer işinizin ehliyseniz işinize devam edeceksiniz. Ama kaymakamsanız valiyseniz AKP il başkanı olarak çalışıyorsanız sizin hiç şansınız yok.

Son günlerde Tarzan da orada olunca bir baktım oo neler neler. Hani doktorlar arasında bir laf var ya çocuklarına inmek diye, benim çocukluğuma kadar indiler yakında ikinci dünya savaşını da İnce çıkardı derler.

Ey Muharrem diyor Erdoğan Menderes asılırken neredeydin diyor? Ben o zaman dünyada yoktum. Üniversite diploması yok diyorlarda acaba ilk okul diploması var mı?

İnce cumhurbaşkanı seçilirse yardımları kesecek diyorlar. Yardımları neden keseyim? Söz veriyorum o yardımlara 100 lira zam yapacağım. Kadro hazır ekonomiyle kim ilgilenecek hazır. Zımba gibi bir ekip var, yakında açıklayacağım.

Cumhurbaşkanı seçildiğimde diğer cumhurbaşkanları adaylarına cumhurbaşkanlığı yardımcılığını teklif edeceğim. Bakanlar Kurulu'nda her partiden insanlar olacak. Herkesle barışacağız.

Cumhurbaşkanı seçildiğimde 48 saat içerisinde OHAL'i kaldıracağız. Merkez Bankası Bağımsız bir para politikası izleyecek. Siyasetten arındırılmış bir ekonomi politikası yürüteceğiz. PKK IŞİD ve FETÖ gibi terör örgütleriyle amansız bir mücadele edeceğiz.

4 milyon Suriyeliyi ülkelerine göndereceğiz. Yargıdaki düzenlemelere hemen başlayacağız. Size söz veriyorum özel hayatın gizliliği esas olacak, yüz gün içerisinde hiç kimsenin telefonu dinlenmeyecek. KHK ile işten atılıp hakkında dava açılmayanları hemen görevine iade edeceğiz. Dava açılanların davalarının sonuçlanmasını bekleyeceğiz. Askeri liseleri FETÖ'cüler var diye kapatıyor, e hukuk fakültelerini de kapat o zaman. Böyle bir şey olabilir mi? Askeri liseleri geri açacağız.

TRT Tayyip'in borozanı şuan ama ben seçildiğimde benim borazanım olmayacak. Beni eleştiren bir medya arıyorum. Adam gibi bir medya arıyorum. Erdoğan manşetleri atan adam ben manşetlere direne direne gelen adam. Cemevlerinin statüsünü ibadethane olarak tanıyacağız.

Kimseden korkmadan emin adımlar atacağız. Öğretmenlere polislere din görevlilerine hemşirelere 3 bin 600 ek göstergeyi vereceğiz.

Paraları çalıyorsun TRT'den hakkımı çalıyorsun özel TV'lere yayınlatmıyorsun internette yok Allah belanızı versin.