CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Tokat'ta yurttaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt veren İnce, “Aynen şöyle diyor: Ey Muharrem Menderes asılırken sen neredeydin? Erdoğan, ben 1964 doğumluyum. Menderes asılırken ben dünyada yoktum. Babam da Menderesçiydi, Demirelciydi. Ben doğduğumda Menderes asılmıştı zaten. Bu kadar cahil olma. Batıyorsun konuşurken” dedi.

İnce şöyle devam etti:

Ramazan ayında Erdoğan bir iftar veriyor. Hiç bir sıkıntı yok. Bir general parti iftarına katılıyor. Yine sıkıntı yok. Erdoğan o iftarda beni eleştiriyor. İftar sofrasını iftira sofrasına dönüştürmüş.  At izi it izine karıştı, devlet çöktü.

Dedim Erdoğan'a sen beni eleştirirken general alkışlayamaz. Apoletlerini sökerim dedim. Erdoğan Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz bir yalancısın sen.

Beni eleştirirken general alkışlıyor. Utanmadan sıkılmadan televizyona çıkıyor. Ben orduyu övüyordum diyor. Nasıl bir yalancısın sen? Ey benim AKP'li kardeşim gör bunları.

Gençlerimiz umutsuz elinde olsa ülkeyi terk edecekler. Bu atmosferde ülkeyi yorgun bir adam yönetemez. Bu ülkeye taze bir kan lazım. Size şunu söyleyeyim tek hayalim var:

30 yaşın altındakiler yarıdan fazlasınız. Gençler telefonlarınızı bir kaldırın. Şu kullandığınız telefonlarla canlı yayın yapabilirsiniz. Hükümetin medyası vermezse milletin medyası olsun. 15 yıl sonra uzay teknolojisi olsun. Ankara'da 3 boyutlu görüntümle hologram sayesinde beni görecekler. Herkesin gen haritası çıkarılacak.

Şu elinizdeki telefonlar varya her 18 ayda 1 bunun kapasitesi 2 katına çıkıyor. 1969 yılında Amerikalılar aya gitti. Şu an bu telefonların kapasitesi o yıldaki NASA'nın bilgisayarlarının kapasitesinin 10 katı. Onun için meydanlarda nano teknoloji diyorum, kuantum diyorum, robot diyorum. Çünkü dünya buraya gidiyor. Erdoğan da çıkıyor diyor ki kindar ve dindar nesil yetiştireceğim.

Dindar nesle karşı değilim ama o ailenin işi. Muhafazakar bir aile derse ki haftada 2 saat din dersi yetmez, fıkıh istiyorum diye. İsteyene istediği kadar istemeyene zorla yok. Bunu yapacağız. Her yıl 10 bin öğrencimizi doktora programı için yurtdışına göndereceğiz.