CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın listelerini YSK'ye vermesinin ardından işbirliği yapılan bölgeler de kesinleşti.

Gerçek Gündem’in haberine göre, 23 büyükşehirden 13’ü CHP’ye, 10’u İYİ Parti’ye bırakıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP’nin adayları yarışacak, İYİ Parti destekleyecek.

Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla, Tekirdağ’da da CHP aday çıkaracak.

İYİ Parti’nin aday çıkaracağı büyükşehirler ise; Balıkesir, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Trabzon.

Millet İttifakı, büyükşehirler dışında 27 ilde de işbirliği yapacak. 16 ilde CHP, 11 ilde ise İYİ Parti aday gösterecek.

CHP, uzlaşılan illerden Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Sinop, Tunceli, Yalova ve Zonguldak’ta, İYİ Parti ise Afyonkarahisar, Aksaray, Düzce, Elazığ, Isparta, Kilis, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Tokat ve Yozgat’ta aday gösterecek.

CHP ve İYİ Parti geri kalan 31 ilde ise kendi adaylarıyla yarışacak. Iğdır’da İYİ Parti, Şanlıurfa’da ise CHP aday çıkarmayacağını açıkladı.