İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Milletvekilleri Leyla Güven ile Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülmesini ve tutuklanmalarını protesto etti.

HDP Milletvekilleri Dersim Dağ ve Musa Piroğlu, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut ile çok sayıda kişinin katıldığı eylemde "İrademe, vekilime dokunma", "Zulme boyun eğmiyoruz" yazılı dövizler taşındı.

Tutuklamalara karşı yapılan eylemde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, “Üç milletvekilini hedef alan bu saldırı bu ülkenin geleceğine, bu ülkedeki insanların demokrasiye ve özgürlük haklarına olan inançlarına bir saldırıdır. Artık açığa çıkmıştır ki iktidar HDP’ye saldırmıyor. İktidar HDP üzerinden bu ülkenin aydınlık geleceğine, bu ülkenin emekçi sınıflarına ve bu ülkenin özgürlük inancına saldırıyor. Eğer bu saldırı topyekün emek güçlerini ve özgürlükleri hedef alıyorsa bu saldırıyı boşa düşürecek yegane güç de bu güçlerin birleşik mücadelesidir” dedi.

Musa Piroğlu’nun ardından konuşma yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise şunları söyledi:

“Leyla Güven’in, Enis Berberoğlu’nun, Musa Farisoğlları’nın milletvekilliğini düşürdüğünüzü ilan ediyorsunuz. Bu ilan milyonların gözünde yok hükmündedir. İstediğimizde milletvekillerini de gazetecileri de tweet atanı da, itiraz edeni de, eleştireni de tutuklayacağız. Korku imparatorluğumuza boyun eğeceksiniz, susacaksınız diyorsunuz. Hayır susmayacağız. Bizim mücadelemiz tarih boyunca sizin zindanlarınıza sığmadı, sığmayacak.”

HDP ADALET YÜRÜYÜŞÜ BAŞLATACAK

Öte yandan HDP MYK toplantısında 3 ismin vekilliklerinin düşürülmesi ile ilgili Ankara'ya Adalet Yürüyüşü başlatılması kararı çıktı.

HDP'nin üç aşamalı eylem planlarından biri Ankara'ya 'Adalet ve Özgürlük' vurgusuyla başlatılacak. Yürüyüşe HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın öncülük edeceği belirtildi.

Yürüyüşün 15 Haziran'da başlatılması ve iki koldan yapılması planlanıyor.

T24'ün haberine göre bir grup Edirne'den başka bir grup da Hakkari'den Ankara'ya gelecek.

Ancak yürüyüşler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü gibi kesintisiz olmayacak.

Yürüyüşle ilgili net bilginin HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay tarafından gelecek hafta açıklanacağı aktarıldı.