CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak son gelişmelerle ilgili düzenlediği basın toplantısında, Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonla ilgili olarak “Milletimizin geleceğini Orta Doğu bataklığına saplamaktan çekinmiyorlar” diye konuştu.

"Egemen güçler, sobanın üstündeki kızgın kestaneyi almak için Türkiye’yi maşa gibi kullanıyor” ifadesini kullanan Öztrak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Saray ülkeyi yönetmiyor, ekonomiyi batırdılar, ülkemiz savruluyor. Bunun karşılığıında da bir çıkış arıyorlar. Bunun için de milletimizin geleceğini Orta Doğu bataklığına saplamaktan çekinmiyorlar.

“Beyaz Saray ile yapılan telefon görüşmesinin ardından ABD yönetimi ile Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon konusunda gizli bir anlaşmaya varıldığını anlıyoruz… Açıklamadan, operasyon olurunun IŞİD teröristlerine bekçilik yapma karşılığında verildiğini görüyoruz.”

“ABD Başkanı, ‘ben kendi vergi mükelleflerime düşünmek zorundayım, ben bunlara uzun yıllar bakamam’ diyor. Açıkçası, bunun çaresi faturayı Türkiye’deki vergi mükelleflerinin sırtına yıkmaktır deniyor. Bizimkiler de kabul etmiş… Saray ne kadar zam yaparsa, ne kadar ek vergi koyarsa bu aziz millet kaldırır zannediyor.”

“Rusya İdlib’de radikal teröristlerin bekçiliğini bize bırakmıştı. Şimdi aynı işi ABD yapıyor. Egemen güçler, sobanın üstündeki kızgın kestaneyi almak için Türkiye’yi maşa gibi kullanıyor.”

“Saray bu çok büyük bedeli milletimizin ve torunlarımızın sırtına bırakmaya hazırlanıyor. Mehmetçiklerimiz bu radikal teröristlere bekçilik yapacak. Milyarlarca dolar kaynak yok yere harcanıp gidecek.”

“Biz bu meselenin başından beri şunu söylüyoruz: Orta Doğu bataklığına girmeyin. Ama AKP bizi dinlemedi… Biz Suriye ile ilişkileri düzeltin dedik. Türkiye de Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyor Suriye de kendi toprak bütünlüğünü savunuyor… Suriye’ye barışın gelmesinin en kısa yolu Şam ve Ankara arasındaki yoldur. Emperyal güçlerin bize önerdikleri yol çıkmaz yoldur.”