CHP’li vekil Aydın Özer, bütçe görüşmelerinin devam ettiği Meclis Genel Kurulu’nda, iktidarın tarım politikasını eleştirdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çiftçiler adına hazırladığı karneyi sundu.

Meclis Genel Kurulu’nda Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde söz alan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, bakanlıktaki rüşvet iddialarını ve çiftçinin yaşadığı sorunları dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye dönen Özer, Tarım ve Orman Bakanlığı üzerine hazırladığı karneyi açıkladı. Özer, “Sayın Bakan, çiftçilerimizin görüşü şöyle: Dertlerimizi görmezden geliyor, umursamaz tavırlar gösteriyor, Bakanlık yapmaya uygun değil, kendisi istifa edemediğine göre görevden affının kabul edilmesi gerekiyor. Bir de 100 üzerinden size not vermişler: Tarımdaki sorunları görememek 100 üzerinden 100, çiftçi maliyetlerini düşürememek 100 üzerinden 100, maliyetteki artışa önlem bulamamak yine 100 üzerinden 100, besiciye tam destek olamamak yine 100 üzerinden 100, tarımsal destekleme ve kanuna uymamak yine 100 üzerinden 100” dedi.

SİNİRLENEN BAKANA DOSYAYI VERDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratları tarafından sığır ithalatında 120 bin dolarlık rüşvet alındığı iddialarını da gündeme getiren Özer, Bakan Pakdemirli’nin, “150 bin kişilik teşkilatın başındayım, herkese sahip çıkamam ama bir şey bulduğum zaman gereğini yaparım” sözlerini hatırlattı. Meclise iddialara dair dosya sunacağını kaydeden Özer’e, Bakan Pakdemirli “Ne biliyorsan hemen git, savcılar orada” dedi.

“Ben size dosyayı vereyim” diyen Özer’e Pakdemirli, “İddianı ispat etmiyorsan şerefsizsin” diye karşılık verdi. Özer, konuşması ardından elindeki rüşvetlere dair dosyayı Pakdemirli’nin yanına giderek, verdi.