CHP'li Birgül Ayman Güler'in Meclis'teki sözlerine sinirlenen Adıyaman Milletvekili Salih Fırat CHP'den istifa etti.

Birgül Ayman Güler, dün akşam saatlerinde TBMM’de görüşülen ‘Anadilde Savunma’ tartışmaları sırasında söylediği sözler çok tartışılmıştı.

Salih Fırat, gerekçelerinden birinin, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in dün Genel Kurul'da yaptığı konuşması olduğunu söyledi.

Güler, BDP'li Hasip Kaplan'a cevaben yaptığı konuşmada ''Kürt milliyetçiliğini bana ilericilik ve bağımsızcılık diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. AKP ve BDP işbirliğinin yaptığı şey, tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız. Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız'' demişti.

Fırat'ın danışmanı Ayfer Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Salih Fırat gördüğü lüzum üzerine partiden istifa ettiğini söyledi. Daha sonra bir açıklama yapacak" dedi.

Fırat'ın istifasıyla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 134'e düştü, bağımsızların sayısı ise 7'ye yükseldi.

TBMM'de sandalye dağılımı şöyle:

AK Parti: 326

CHP: 134

MHP: 52

BDP: 29

Bağımsızlar: 7

SALİH FIRAT KİMDİR?

Salih Fırat, 1 Mart 1960'ta Adıyaman'da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İzmir Sosyal Sigortalar Kurumu Tepecik Hastanesinde ortopedi ve travmatoloji uzmanlığını aldı. İki dönem Adıyaman Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği yaptı. 1977-2000 yılları arasında Adıyaman Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve kulüp doktoru olarak görev aldı. İnsan Hakları Derneği Adıyaman Şubesi üyesi olan Fırat, evli ve 3 çocuk babası.