CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren ve cenazesinin Türkiye’ye getirilmesine izin verilmediği için 59 gündür Kobani’de hastane morgunda bekletilen Aziz Güler ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Yarayıcı yaptığı açıklamada “Herhangi bir yasal dayanağı olmayan bu uygulama vicdanları yaralayan, dramatik acılara yol açmaktadır. Baba bilmediği topraklarda oğlunun cenazesinin getirilmesine izin verilmesini beklerken, anne sarılacağı bir mezar taşının hasretiyle, gözyaşlarını akıtmaya devam etmektedir” dedi.

“IŞİD’LİYE HAVUZ MEDYASINDA DA ŞEHİT MUAMELESİ“

Ölen IŞİD mensuplarının cenazelerinin Türkiye’ye getirilmesinde hiçbir zorluk çıkarılmazken Aziz Güler’in cenazesinin getirilmesine izin verilmemesini eleştiren Yarayıcı: ”Aziz Güler’in ailesine bu acılar yaşatılırken, IŞİD'e katıldıktan sonra Suriye'de Rusya’nın Halep’e yönelik hava bombardımanında ölen Burak Yavuz adlı IŞİD’linin cenazesi hiçbir engel yaratılmadan ailesine teslim edilmiştir. Üstüne üstlük evine Türk bayrakları asılan IŞİD’liye havuz medyasında da şehit muamelesi yapılarak adeta kahramanlaştırılmıştır” dedi.

“HÜKÜMET’İN IŞİD KORUMACILIĞINI BİLİYORUZ”

Açıklamasına, “Hükümetin IŞİD korumacılığının, sınır geçişlerinde sağlanan kolaylıklardan, Mit tırları aracılığıyla yapılan silah sevkiyatına kadar her alanda olduğu gibi, cenazelerin definlerinde de kendini göstermeye devam ettiği görülmektedir. Reyhanlı’yı, Suruç’u, Ankara’yı, Paris’i kana bulayan IŞİD çetesi üyelerinin, ülkemizde gömülmesine rahatça izin verilirken, bu barbar çeteye karşı savaşanların cenazelerinin ailelerine tesliminin engellenmesi düpedüz ayrımcılık olup temel insan hak ve özgürlüklerine de aykırı bir uygulamadır” diyerek devam eden Yarayıcı: “Çatışmalarda yaralanan barbar IŞİD’liler başta Hatay olmak üzere Gaziantep ve Kilis gibi sınır illerimizde tedavi edilip tekrar çatışmalara gönderilirken, Aziz’in tek suçu hepimizin olduğu gibi, tüm dünyanın nefretini kazanan bu acımasız katillere karşı savaşmasıydı” dedi.

“ÖLÜLERİNİZİ HAYIRLA YAD EDİNİZ”

Açıklamasının sonunda Hükümete seslenen Yarayıcı: “İnsanlığın evrensel değerlerini görmezden geliyorsanız hiç olmazsa “Ölülerinizi hayırla yad ediniz” hadisini hatırlayın. Hatırlayın ve ölen bir insana düşmanlık beslemekten vazgeçin. Aziz Güler’in cenazesine yapılan muameleye ve ailesine yaşatmakta olduğunuz acılara bir son veriniz” dedi.