Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, konteynerden çıkarılmak istenen vatandaşlara destek verdiği esnada 'Siz Allah bilir misiniz?' diyen bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Malatya’da ziyaret ettiği Saadet Partisi’nin aşevi bugün Valilik tarafından kapatılma kararı verildiği duyurulmuştu. Aşevinin bulunduğu alanda yer alan konteynerlerin de kaldırılacağı haberi üzerine vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

Bölgenin yerel internet sitesi Manşet Malatya'nın aktardığına göre burada destek vermek ve vatandaşları dinlemek üzere alana giden CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız bir kişinin sözlü, başka bir kişinin de fiziki saldırısına uğradı.

Yıldız’ın uğradığı yumruklu saldırı sonrası CHP’li yöneticilerin müdahalesine engel olarak “Biz onlara bu şekilde karşılık vermeyeceğiz, provokatörlere müsaade etmeyeceğiz, provokasyona gelmeyeceğiz” diyerek olayların daha da büyümesine engel oldu.

Saldırının ardından olay yerini terk etmeyen Yıldız, vatandaşların sorunlarını dinleyip konteynerde incelemelerde bulundu. Yıldız ve beraberindekiler saldırıyı gerçekleştirenler hakkında şikayetçi oldu.