CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileriyle Maçka'daki Swiss Otel'de bir araya geldi.

Toplantıda Kadınlara hitaben bir konuşma yapan Kılıçadaroğlu daha sonra toplantıda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"ANNELER ÖTEDEN BERİ 'BARIŞ' DİYOR"

Çözüm sürecinde kadınların önemi ile ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Kadınlar barış sürecine elbette ki katkı vermeliler. Hangi anne çocuğunun ölmesini ister. Barış bu toplumun ortak talebidir. Sadece Sayın Erdoğan'ın talebi değil. Barışı hep beraber desteklemek zorundayız. Bütün sorun şu: Süreç kendi içinde sağlıklı, toplumsal uzlaşmanın, toplumun kabul ettiği, toplumsal uzlaşmanın sağlandığı bir süreç olacak mı, olmayacak mı? Toplumun kaygısı var. Bu kaygıların giderilmesi gerekiyor. Annelere elbetti ki büyük önem düşüyor."

"SAYIN CUMHURBAŞKANI ARZU EDERSE KAMUOYUNU BİLGİLENDİRİR"

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin detaylarının sorulması üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra görüşlerimi ifade ettim. Görüşmenin içeriği konusunda Sayın Cumhurbaşkanı arzu ederse kamuoyunu bilgilendirir. Bu konudaki düşüncem bu çerçevede ben herhangi bir açıklama yapmış değilim" diye cevap verdi.

4. YARGI PAKETİ

4. Yargı Paketi'nin içindeki düzenlemeleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Henüz paketi görmedim. Adalet Komisyonundaki arkadaşlar değerlendiriyorlar. Daha sonra bilgi verecekler, hep beraber bakacağız" cevabını verdi.

SURİYE POLİTİKASI

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Biz Suriye'ye barışın gelmesini istiyoruz," diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Suriye'den dönen CHP heyetiyle henüz görüşme fırsatını bulamadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu son olarak da "Devlet bütün sorunlarını hukuk içinde çözmek zorundadır temel kaygımız bu," dedi.