CHP kaynaklarının aktardığına göre Cumhurbaşkanı adayı en geç pazartesi açıklanacak. Kaynaklar ayrıca, "İyi Parti olsun ya da olmasın Millet İttifakı devam edecek" açıklamasını da yaptı.
CHP kaynaklarının, "İyi Parti olsun ya da olmasın Millet İttifakı devam edecek" ifadelerini kullandı. Kaynaklar, "Cumhurbaşkanı adayı en geç pazartesi açıklanacak" dedi.

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı'nın son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin de desteğiyle adaylığını ortaya koymuş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen Akşener ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı önermişti.
Akşener, partisinin GİK toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, "Milllet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir" demişti. Gelişmelerin ardından CHP’li büyükşehir başkanları Ankara’ya doğru yola çıkarken İmamoğlu ve Yavaş’tan ise Kılıçdaroğlu'na destek ve birliktelik mesajları gelmişti.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li büyükşehir belediye başkanları ile bir araya gelmişti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 10 büyükşehir belediye başkanının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek desteklerini ilettiklerini söylemişti.

Torun, şunları kaydetmişti:

"Belediye başkanlarımız desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduklarını ifade ettiler. Her türlü alacağı kararda da yanlarında olacağını söylediler ve ardından da belli bir değerlendirmeye geçildi. Burada da özellikle deprem bölgesinde büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptığı katkılar, destekler gerek Kahramanmaraş'ta, Adıyaman'da, Hatay'da ve diğer deprem bölgelerinde büyükşehir belediye başkanlarımız yaptıkları hizmetleri aktardılar. Belli bir sohbet havasında geçti ve ardından da ayrıldılar."