İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Altılı Masa'dan ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı ziyaret sonrası CHP’li üst düzey bir yetkili, partinin İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı görevini üstlenmeleri konusundaki teklifi kabul ettiğini söyledi.

Reuters’a konuşan ismi verilmeyen üst düzey CHP’li yetkili, Yavaş ve İmamoğlu’nun, mayısta gerçekleşecek seçimde kazanılması durumunda cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları teklifini partinin kabul ettiğini bildirdi.

CHP’li isim, Millet İttifakı’ndaki diğer liderlerin de Akşener’in teklifini değerlendireceğini söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Altılı Masa'dan ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı ziyaret sonrası saat 14.00'te yapılması planlanan Millet İttifakı toplantısı saat 15.00'e alınmıştı.

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun yaptığı açıklamaya göre; İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener'e "Millet İttifakı'na dönme" çağrısı yaptığı ziyarette Akşener, iki başkana cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını önerdi. Akşener'in bu önerisini CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da ileteceği belirtildi.

İmamoğlu, Akşener'e ziyaretleri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ile bu ziyareti gerçekleştiriyoruz.Türkiye'mizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın stratejisinin önemli olduğunun bilincindeyiz. Buna binaen buradayız. Duygularımızı paylaştık.

Mansur Yavaş da şöyle konuştu:

"Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde, tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, genel başkana ilettik. Değerlendirecekler."