CHP Genel başkan adayı İlhan Cihaner, hükümetin atadığı kayyımlarla ve HDP'li yöneticilere yönelik gözaltı ve tutuklamalarla Kürtlerin seçme seçilme hakkının elinden alındığını söyledi. "Kürt meselesinde artık ırkçı bir rejim inşa edildiğini düşünüyorum" diyen Cihaner, bu konunun siyasallaştırılması gerektiğini dile getirdi. 

Kurultaya saatler kala, partide tablo nasıl? Neden aday oldu? CHP'de neyi değiştirmek istiyor? Adaylığı ile ilgili tartışmalara ne diyor? CHP Genel başkan adayı İlhan Cihaner, T24'ten Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı. 

Adaylığının bir hamaset olmadığını ve partisinin Türkiye'de en güçlü siyasi hareket olduğuna inandığını belirten Cihaner, partisinin insan kaynağını doğru kullanmadığını düşündüğünü söyledi. CHP'nin dönüştürme ve değiştirme potansiyelini kullanması gerektiğini söyleyen Cihaner, muhalefet olarak daha çok müdahaleci bir tavır sergilenmesi gerektiğini dile getirdi. HDP'den alınan desteğin adının konması gerektiğini söyleyen Cihaner, Deva ve Gelecek partileri ile bi ittifak senaryosunu 'etik' bulmadığını söyledi.