Newroz bugün çeşitli illerde düzenlenen mitinglerle kutlanıyor. Amerikalı dilbilimci, filozof, tarihçi ve aktivist Noam Chomsky, 'Kürtlerin gelecekte tarihe şekil vereceklerini' söyledi.

Van'daki Newroz kutlamasına görüntülü mesaj gönderen Chomsky, Kürt halkının özgürlük ve adalet için yiğitçe mücadele ettiğini ifade etti. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Kürtlerin verdiği mücadelenin ‘ilham verici’ olduğunu vurgulayan Chomsky, "Kürt halkı özgürlük ve adalet için yiğitçe mücadele etti. Korkunç bir baskı ve şiddetle karşı karşıya kaldılar ve üstesinden geldiler. Mücadeleleri gibi bu aşırı zorluklar karşısındaki başarıları da ilham verici. Bu mücadelede, bu olağanüstü çabaya azıcık bile katkım olması benim için bir ayrıcalıktı" dedi.

'DAHA BİR KAÇ SENE ÖNCE HAYAL EDİLEMEZDİ'

Chomsky devamında şu açıklamayı yaptı:

“Yakın zamanda Rojava Üniversitesi'nde bir açılış konuşması yaptım. Daha bir kaç sene önce, bu hayal dahi edilemeyecek bir şeydi. Bu bize insan ruhunun sadece hayal etmekle kalmayıp, başarabileceğini de öğretmeli. Bu, Kürt direnişinin ve başarısının bilincimize işlediği bir derstir. Elbette, devamı gelecek ve bundan daha az ilham verici olmayacak. Gelecekteki tarihe şekil vermekten daha azını yapmayacaklar. Newroz Piroz Be!.”

Chomsky mesajında ayrıca PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.