Amerikalı ünlü düşünür, dil bilimcisi ve tarihçi Noam Chomsky, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terör ve terörist tanımını, en kısa sürede yeniden yaparak Ceza Kanunu’na almalıyız” sözlerinin ardından üç akademisyenin tutuklanıp cezaevine konmasına tepki gösterdi.

Amerika’nın Sesi sitesinden Can Kamiloğlu’nun haberine göre Chomsky, Erdoğan’ın bu son çıkışının ve üç akademisyenin tutuklanmasının otoriter ve baskıcı yönetimini artırma çabası olduğunu, Erdoğan’ın baskıcı davranış ve tutumlarının sadece Türkiye için değil diğer ülkeler içinde için de bir tehdit haline dönüştüğünü söyledi.

‘ERDOĞAN, TÜRKİYE İÇİN BİR TEHDİT MEYDANA GETİRMEKTE’

Geçtiğimiz gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Barış için Akademisyenler’ bildirisine imza atan akademisyenler hakkında başlattığı soruşturma çerçevesinde, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Chomsky, “Türkiye, içinde bulunduğumuz yüzyılın başlarında, demokratikleşme ve insan haklarının tesisi yönünde umut verici adımlar atıyordu. Ne yazık ki son birkaç yıldan beri Cumhurbaşkanı Erdoğan kararlı bir şekilde bu süreci tersine çevirerek, otoriter ve baskıcı bir yönetim tesis etme yönünde çaba göstermektedir. Kendisinin en son eylemleri, bu tehlikeli gidişatı daha da ileri taşıyarak Türkiye’nin kendisi ve ötesi için bir tehdit meydana getirmektedir” dedi.