Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal devam ediyor. Başkent Kiev başta olmak üzere birçok kentte patlama sesleri yükseliyor. Ukrayna vatandaşları, güvenliklerini sağlamak için bulundukları bölgelerden ayrılmaya ve sığınaklara taşınmaya başladı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e 110 kilometre uzaklıkta bulunan Çernobil nükleer santralinin Rus askerlerinin kontrolüne geçmesinin ardından gözler, 1986'da dünyanın yaşadığı en büyük nükleer felaketlerden birine sahne olan santrale çevrilmişti Son olarak ülkenin nükleer ajansı tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki radyasyon seviyelerinin arttığı belirtilmişti.

Faaliyetteki son reaktör 2000 yılında kapatılmasına rağmen, reaktörün tamamen devre dışı kalması ve oluşan nükleer sızıntıların giderilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

'CHERNOBYL'İN YAPIMCISINDAN TEPKİ

Savaş sürerken; gelen saldırı görüntülerine yıldız isimler de tepkilerini dile getirdi. HBO’nun mini dizisi Chernobyl’in Emmy Ödüllü yaratıcısı Craig Mazin ise Rusya’nın santrali ele geçirmesi hakkında konuştu.

Mazin, "Korkunç. Bulabildiğim tek olumlu bakış açısı, Putin’in tesisi sürdürmek için bu kadın ve erkeklere ihtiyacı olması, çünkü nasıl yapılacağını bilen tek kişi onlar. Ama inkâr edilemez bir şekilde hastalıklı bir yöntem. Silah zoruyla bilim…" ifadelerini kullandı.

'Chernobyl', İngiliz-Amerikan yapımı beş bölümlük tarihi drama türünde çekilen mini bir TV dizisi. Dizi Craig Mazin tarafından yaratılıp yazılan dizinin yönetmeni ise Johan Renck. Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson ve Paul Ritter gibi isimler ise dizinin oyuncu kadrosunu oluşturuyor.