İsviçreli milyarder Hansjörg Wyss, Rus milyarder Roman Abramoviç'in yaptırımlardan kurtulmak için Chelsea'yi bir an önce satmak istediğini ve kulübü satın alması için kendisine de teklif geldiğini söyledi

İsviçreli milyarder Hansjörg Wyss, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'yi satın alması için kendisine teklif sunulduğunu söyledi.

İsviçre basınından Blick'e konuşan Wyss, "Abramoviç İngiltere'deki tüm evlerini satmaya çalışıyor. Ayrıca Chelsea'den de hızlı bir şekilde kurtulmak istiyor. Ben ve diğer üç kişiye Chelsea kulübünü Abramoviç'ten almamız için teklif sunuldu" ifadelerini kullandı.

Teklifle ilgili düşünmek için 4-5 gün süreye ihtiyacı olduğunu belirten Wyss, "Abramoviç'in şu anda istediği rakam çok fazla. Biliyorsunuz, Chelsea'nin Abramoviç'e 2 milyar pound borcu var ancak kulübün parası yok. Bugün itibariyle gerçek satış rakamını bilmiyoruz" dedi.

4,3 milyar poundluk serveti bulunan Wyss, Chelsea'yi birkaç ortakla birlikte alabileceğini belirtirken, "Öncelikle genel koşulları değerlendirmem gerekiyor. Ancak şu an, tek başıma kesinlikle böyle bir işe girişmeyeceğimi söyleyebilirim. Eğer Chelsea'yi satın alırsam, bu 6-7 yatırımcıyı kapsayan bir konsorsiyum yoluyla olacak" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatına girişmesinin ardından yaptırım tehdidi altında olan Rus milyarder Roman Abramoviç, Chelsea'nin yönetiminin kulübün vakfına devretmişti.

Muhafazakar milletvekili Chris Bryant, Abramoviç'in olası yaptırımlardan kaçınmak için İngiltere'deki gayrimenkullerini de satış çıkardığını yazmıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem