Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Merkezi, iki hafta önce ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında olduğu avukatların tutuklanmasının ardından İzmir Adliyesi’nde ÇHD’li avukatlara yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ÇHD İzmir Şubesi yönetici ve üyelerinin İzmir Adliyesi kafeteryasında hukuksuz uygulamaları teşhir etmek, örgütlenme ve dayanışma çağrısı yapmak üzere masa kurdukları belirtilen açıklamada, adliye kafeteryasının içerisinde bugüne kadar sorunsuz bir şekilde yapılan çalışmanın, bugün Adliye Karakol ekiplerince engellenmek istendiğine dikkat çekildi.

SAVCILIK HERHANGİ BİR TALİMAT VERMEMİŞ

Polislerin, ÇHD’nin çalışma yaptığı masada bulunan afişleri yırttığı, bu saldırıya karşı koymak isteyen ÇHD’li üye ve yöneticilerin de darp edildiği kaydedilen açıklamada, polislerin ısrarla “savcılılığın talimatıyla hareket ettiklerini ve afiş asılmasına izin vermeyeceklerini” ifade ettiği belirtildi.

“Yine aynı polis memurları, darp ettikleri meslektaşlarımızı kanunsuz ve keyfi olarak gözaltına almaya çalışmışlardır” denilen açıklamada, “Saldırının İzmir Barosu’na bildirilmesi üzerine, Baro Başkanı ve yönetiminin olay yerine geleceğini öğrenen polisler olay mahallini terk etmişlerdir. İzmir Barosu’nun, İzmir Cumhuriyet Başsavcısıyla yapılan görüşmede Savcı, kafeteryada masanın kaldırılması ve afişlerin sökülmesi için herhangi bir talimat vermediğini beyan etmiştir. Buradan anlaşılıyor ki; İzmir Adliye Polisleri yetkisiz müdahalede bulunarak tutuklu meslektaşlarına destek olan arkadaşlarımıza gözdağı vermeye çalışmıştır” ifadelerinde bulunuldu.

BAŞBAKAN HEDEF GÖSTERDİ

ÇHD’ye yönelik gerçekleştirilen operasyondan bu yana Başbakan Erdoğan’ın konuyla ilgili yaptığı her açıklamada ÇHD’li tutuklu yönetici ve üyeleri “terörist” ilan ettiğine vurgu yapılarak, “Yargı makamlarını ve kamuoyunu asılsız bilgilerle yönlendirmeye çalışmıştır. Hukuksuz ve keyfi uygulamalara ile tutuklamalara karşı çıkan derneğimiz ve meslektaşlarımızı da “dışarıdaki avukatlar” diye tanımlayarak doğrudan hedef göstermiştir. İzmir adliyesinde yaşanan saldırı da Başbakanın hedef göstermesinin somut bir sonucudur. Siyasi iktidar, derneğimizi hedef haline getirmekten derhal vazgeçmelidir. Bilinmelidir ki, bu saldırılar tutuklu meslektaşlarımıza sahip çıkmamıza, onların yolundan yürümemize asla engel olamayacaktır. Mücadelemiz bütün gücüyle kesintisiz olarak sürecektir” denildi.