İçişleri Bakanlığı’nın 370 derneğin faaliyetlerini durdurmasının ardından, tebligat ve mühürleme işlemlerine başlandı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi’ne telefon eden, Ankara Valiliği’nin dernekler masası, tebligat yapılması için derneğin açık tutulmasını istedi. Twitter hesabından açıklama yapan ÇHD Ankara Şubesi faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Dernek binasına gelen polisler ÇHD Ankara Şubesi’ni mühürledi.




İstanbul ÇHD yetkilileri, kendilerine henüz bir tebligat ve bu yönde bir bilgi gelmediğini belirtti. Yetkililer, derneği açık tuttuklarını dile getirdi.

DİYARBAKIR’DA 47 DERNEĞİN FAALİYETİ DURDURULDU

gazeteduvar.com.tr'de yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı’ndan faaliyetini durdurduğu 370 dernekten 47’sinin Diyarbakır’da olduğu belirtildi. 47 dernek hakkında “PKK/KCK bağlantısı” iddiası soruşturma yürütüldüğü ve bu gerekçe ile faaliyetlerinin durdurulduğu öğrenildi.

GÜNDEM ÇOCUK DERNEĞİ VE MEYA-DER MÜHÜRLENDİ

Gündem Çocuk Derneği’nin, Ankara Büklüm Sokak’ta bulunan ofisi şu an mühürleniyor. Dernek, çocuk haklarının geliştirilmesi, okullarda çocuklar için güvenliğin sağlanması ve çocuk evliliklerine karşı çalışmalar yapıyordu.

Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (MEYA-DER) Batman ve Adıyaman’da şubeleri de, karar sonrası mühürlendi.

ÖHD: İYİMSER DEĞİLİZ

Evrensel’e konuşan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi Eş Başkanı Banu Güveren, “Muhtemeldir ki tüm hak ihlallerini raporlaştıran, bunun takipçisi olan ve hukuki başvurularını yapan bütün kurumlara yöneleceklerdir. Bu kurumlardan biri de tabii ki hak, hukuk ve özgürlükleri korumaya çalışan ve ezilen kesimlerin avukatlığını yapan bizlere de olacaktır. O kadar iyimser değiliz; bu karamsar tablo içerisinde bekliyorduk biz de… Elbette insanların sesini çıkarmayıp varolan her şeye evet demesi için yapılan bir faaliyet tamamen hukuksuz, tamamen evrensel ilkelerden bağımsız olarak alınan bir karar” dedi.