IŞİD üyesi Kuaşi kardeşlerin silahlı saldırısında çizerlerini kaybeden Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Genel Yayın Yönetmeni Renald Luzier (Luz), arkadaşları olmadan çalışmanın katlanılamaz olduğunu söyleyerek eylül ayında görevinden ayrılacağını açıkladı.

Fransa’nın saygın gazetelerinden Libération’a konuşan Charlie Hebdo’nun Genel Yayın Yönetmeni Renald Luzier (Luz) dergideki geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘KATLANMAK İÇİN ÇOK FAZLAYDI’

Luz “Diğerleri olmadığı için her sayı bir işkence. Ölümün çağırıldığı uykusuz geceler; Charb, Cabu, Honoré, Tignous olsa ne yapardı diye düşünmek çok yorucu” ifadelerini kullanarak, 1992 yılında girdiği Charlie Hebdo dergisinden ayrılacağını söyledi.

“Bu kişisel bir karar” diyen Luz, ayrılma kararını çok daha önce verdiğini, ancak kimseyi hayal kırıklığına uğratmamak için devam ettirdiğini belirterek “Katlanmak için çok fazlaydı” dedi.

Luz, “Çok sayıda insan devam etmem için zorluyorlar ama ilhamı kaybetme endişesini unutuyorlar” diye konuştu.

12 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

7 Ocak’ta derginin Paris’teki ofisine düzenlenen silahlı saldırıda derginin beş ünlü karikatüristin de aralarında olduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda hayatını kaybeden derginin Genel Yayın Yönetmeni Stéphane Charbonnier’in (Charb) görevini Luz üstlenmişti.