Fransa ‘da 12 kişiyi katleden iki zanlının Paris’in kuzeydoğusundaki kasabada bir evde kıstırıldığı iddia edildi. Polis helikopterleri ve özel kuvvetler bölgeye hareket etti. Öte yandan katliamın yapıldığı dergi binasından ilk görüntüler de yayınlandı.

Fransız radyosu “France 3″, yanlarında kalaşnikof ve roketatar silahlar bulunan iki zanlının Paris’in 80 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Crepy-en-Valois kasabasında bir evde kıstırıldığını ileri sürdü. Fransız özel kuvvetleri ve polis helikopterlerinin bölgeye gittiği belirtildi.

Taraf'ta yer alan habere göre cezayir doğumlu kardeşler Şerif ve Said Kuaşi’nin Paris’in kuzeyindeki Villers-Cotteret’te bir benzin istasyonunda görüldüğü iddia edilmişti. Cezayirli olduğu belirtilen iki zanlının benzin istasyonunu soyduktan sonra bir eve sığındıkları da belirtiliyor.Villers-Cottert’teki bir benzin istasyonu sahibi, zanlıları gri bir araçla gördüğünü ileri sürmüştü. İsmini açıklamayan Fransız bir yetkili de, bu bilgiyi doğruladı.

Fransa’da Charlie Hebdo dergisinin ofisini basarak 12 kişiyi öldüren 32 ve 34 yaşlarındaki Şerif ve Said Kuaşi kardeşlerle bağlantısı olanlar gözaltına alındı.Fransız özel birlikleri, Cezayir kökenli olduğu iddia edilen iki kardeşin, başkent Paris’e 2 saat mesafedeki Reims’e bağlı Croix Rouge bölgesindeki evinde arama yaptı. Fransa İçişleri Bakanı Gazenov, saldırıyla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını ve 90 kişinin de tanık olarak ifade verdiğini söyledi. Polisin gözaltına aldığı 7 kişinin, Fransız vatandaşı Cezayirli iki kardeş Şerif ve Said Kuaşi ile yakın bağlantılı isimler olduğu belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında kadınlar da olduğu ifade ediliyor.