Cezayir'deki orman yangınlarında, 28'i ordu mensubu en az 65 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede, 17 vilayette 103 orman yangını meydana geldi ve Cezayirli yetkililer, vatandaşların alevlerle savaşmasına ve tahliye edilmelerine yardımcı olmak için orduyu sevk etti.

Çoğunlukla Amazig (Berberi) nüfusunun yaşadığı ve ulaşımın zor olduğu dağlık bölgelerde çıkan orman yangınlarına ekiplerin müdahale etmekte zorlandığı belirtiliyor.

Ailelerin geçimini sağlayan zeytin ağaçlarını yok eden ve hayvanları telef eden yangınlar büyük genişlikte orman arazilerini yaktı.

Cezayir'in başkenti Cezayir'in 100 kilometre doğusundaki Tizi Vuzu bölgesinde, ulaşılması zor ve su kaynakları sınırlı köyler bulunuyor. Bazı köylüler kaçarken, diğerleri kovalar, dallar ve basit aletler kullanarak alevleri kendileri durdurmaya çalışıyor. Bölgede yangın söndürme uçağı ise bulunmuyor.

İçişleri Bakanı Kamil Beldjoud ise salı günü durumu değerlendirmek için afet bölgesine gitti ve yangınların bazılarının kundakçılar tarafından çıkarıldığını ileri sürdü.

Beldjoud ulusal televizyonda yaptığı açıklamada, "Aynı bölgede aynı anda otuz yangın tesadüf olamaz" dedi, ancak herhangi bir kişinin şüpheli olarak gözaltına alındığına dair bir açıklama da yapmadı.

Cezayir resmi ajansı APS'nin haberine göre, Tizi Vizu'da 22, kuzeydoğudaki sahil şeridi çevresindeki Becaya ve Tarif eyaletlerinde 13, Cicel eyaletinde de 11 noktada yangınlarla mücadele devam ediyor.