Geçmişte milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapan son olarak 31 Mart yerel seçiminde HDP’nin Muş Adayı olan Sırrı Sakık, eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i cezaevinde ziyaret etti.

Sakık ziyareti Twitter hesabından, “Ne yazık ki bir cezaevi hatırası. Kandıra Cezaevi’nde iki Sırrı’nın buluşması. Herkese çok selamı var” mesajı ve bir fotoğrafla duyurdu.

Ziyareti yakın bir tarihte gerçekleştirdiğini söyleyen Sakık, “Önder’in sağlık durumu iyiydi. Siyasi gelişmeleri konuştuk. Türkiye’de sorunların mevcut anlayış ve bakış açısı ile çözülemeyeceği söyledi. Yeni bir yol haritasına ihtiyaç olduğunu ve geçmişte kendisinin de içinde yer aldığı ve heba edilen çözüm sürecine benzer bir sürece hızlı adımlarla geçilmesi gerektiğini söyledi.

Sakık, Önder ile görüşmesinin ayrıntılarını Tarafsız’a yaptığı açıklamada şöyle aktardı:

“Durumu iyiydi, uzun sohbet ettik, kilo vermiş, ekmeği bırakmış. Genel anlamda iyiydi. Sağlık açısından bir sorunu yoktu. Siyasi gelişmeleri konuştuk, ziyaret ettiğimde açlık grevleri devam ediyordu. Gittiğimiz gün avukatlar İmralı Adası’na gitmişti. Endişeleri vardı, ölüm oruçları konusunda. İmralı’ya yapılan ziyaretten umutluydu. Sonrası yapılan açıklamalar ve açlık grevlerinin bitmesi endişelerimizi giderdi.”

‘ZAMANI OKUYARAK VE YAZARAK GEÇİRİYOR’

Sırrı Sakık, Önder’in Türkiye’de sorunların mevcut anlayış ve bakış açısı ile çözülemeyeceğinin altını çizdiğini ifade ederek, “Yeni bir yol haritasına ihtiyaç olduğunu ve geçmişte kendisinin de içinde yer aldığı ve heba edilen çözüm sürecine benzer bir sürece hızlı adımlarla geçilmesi gerektiğini söyledi. Zamanın büyük bölümünü yazarak ve okuyarak geçirdiğini söyledi. İçeride bazı çalışmaları olduğunu ve cezaevinden çıkınca değerlendireceğini ifade etti” diye konuştu.