Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi’nde ailesi ile birlikte yaşayan 10 yaşındaki Yusuf Gök, Suriye’nin Resulayn kentinden ateşlendiği iddia edilen kurşunun başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.

Evin penceresinden giren kurşunun hedefi olan Gök, önce Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne ardından Şanlıurfa merkezindeki başka bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Yusuf Gök’ün amcası Halit Gök, bugün yaptığı açıklamayla, çocuğun beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

‘KURŞUNLAR HER GÜN EVLERE ISABET EDIYOR’

Suriye tarafından atılan mermiler nedeniyle daha önce de  ölümlerin ve yaralanmaların gerçekleştiğini belirten Mevlana Mahallesi muhtarı Ahmet Akkurt, “Yusuf dünden beri yoğun bakımda. Bu sabah beyin ölümü gerçekleşti ancak kalbi hala atıyor. Doktorlar kurtarmak için uğraşıyor. Kurtulsa da felç kalacağını söyledi doktorlar. İlçemizde bu tür vakalar çok oldu. Barış Harekatı başladığından beri 10 veya 11 çocuk bu şekilde vefat etti” dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki bölgeden atılan kurşunların her gün evlerin camlarına ve duvarlarına isabet ettiğini belirten Akkurt, “Resullayn’da ÖSO ve askerimiz var ama bu kurşunlar askerimiz tarafından atılmıyor. ÖSO mensupları her gün rastgele kurşun sıkıyor. Bölgede herhangi bir çatışma yok. Bunlara ‘yorgun mermi’ deniyor” ifadelerini kullandı.