Ceylanpınar davasında savcı yine değişti. Davanın 6'ncı savcısı da mütalaa için ek süre talep etti. 

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde polis Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın evlerinde ölü bulunmasıyla ilgili açılan davanın 11'inci duruşması, Urfa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu yargılanan Mehmet Naci Yılmaz, Sedat Aydın ve Hüseyin Aydın cezaevinden SEGBİS’le katılırken, Urfa T Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan Hasan Aydın ise duruşmada hazır bulundu. 
 
 9 sanıklı dosyada tutuklu bulunan 4 kişi dışında ihbar telefonunda adı geçen 4 kişiden biri olan Mustafa Simav da tutuklandı. Bir önceki duruşmada savcı, mütalaa için süre istemişti. 
 
5 savcının değiştiği dosyada bu duruşmada da savcının değiştiği görüldü. Bir önceki duruşmada vekaleten atanan mahkeme başkanı bu duruşmada da yer aldı. 
 
Kimlik tespiti ardından savcı tekrardan mütalaa için 6’ncı kez ek süre talep ederek, tutuklu bulunan sanıkların da tutukluluk hallerinin devamını istedi. 
 
‘TÜRKÇE KONUŞMADIĞI GÖRÜLDÜ’
 
Daha sonra mahkeme heyeti duruşmada hazır bulunan Hasan Aydın’a söz verdi. Aydın’ın Kürtçe ifade ettiği “Söyleyeceğim bir şey yoktur” sözleri tutanaklara “Türkçe konuşmadığı görüldü” diye geçti. 
 
Mahkemeye SEGBİS’le bağlanan diğer sanıklardan Sedat Aydın ise, “Kürtçe konuşmak istiyorum” demesine rağmen yine tutanaklara “Türkçe konuşmadığı görüldü” olarak geçti ve sesi SEGBİS’te kesildi. 
 
Daha sonra söz alan avukatlardan Hüseyin Akay, “Öncelikle adalet istiyoruz. 9 sanık hakkında aynı suçlama yapılıyor. Ancak sanıkların yarısı dışarıda yarısı içeridedir. Dosyada ‘mevcut delil’den bahsediliyor. Bahsedilen delillerden biri emniyete gelen ihbar telefonudur. Böyle bir telefonla hepimiz ihbar edilebiliriz. Diğer delil ise, HGS kayıtları ve bu kayıtlar resmi mercilerce imha edildi. Müvekkilim Sedat Aydın’ın önce Osmaniye Cezaevi’nden Urfa Cezaevi’ne sevkinin talep etmiştik. Ancak yine talebimize bir yanıt verilmedi. Müvekkilimin tahliyesini istiyorum” dedi. 
 
‘ZULME DÖNÜŞTÜ’
 
Avukat Mustafa Vefa ise, “Biz savunma için 6 defa ek süre istesek dosyayı kafamıza yeriz. Bu 6’ncı celse oldu mütalaa için ek süre talep ediliyor. Dosyada aranan Mustafa Simav da tutuklandı. İddianame öldürülen polislerin evlerinin karşısında ev tutulduğu ve cinayetin planlı bir şekilde yapıldığına ilişkindi. Cinayeti Suriye’den gelen 6 kişinin işlediği ve tekrar Suriye’ye gittiği bilgileri de dosyada yer alıyor. Daha sonra iddia makamı bir ihbar telefonunun olduğunu dosyaya ekliyor. 2 buçuk yıl oldu bu durum adaleti aşıyor ve zulme dönüşüyor” dedi.
 
Vefa, müvekkili Hüseyin Aydın’ın ihbar telefonunda adının dahi geçmediğini belirterek, “Müvekkilim Hüseyin’in bir an önce tahliye edilmesini istiyorum diğer sanıkların için de ortada hiçbir delil yok. En azından adli kontrol şartıyla bırakılabilirler” diye konuştu. 
 
Avukatlardan sonra mahkeme heyeti, dosyanın mütalaası için 6'ıncı kez süre verilmesine, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 20 Şubat 2018 tarihine erteledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı