Adana’nın Ceyhan İlçesinde bulunan Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi’ne açıldığı günden bu yana saldırılarda bulunulduğu belirtildi.

2019 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve vakfa devredilen Cemevine ilk saldırı açılıştan 1 ay sonra gerçekleşti.

Cemevinin etrafına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi.

Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında yapılan tahribatı giderdi.

Cemevine güvenlik kameraları takılarak, çevresine tel örgü çekildi. Bu önlemlere rağmen yapının duvar, pencere ve tel örgüleri tahrip edildi.

BAŞKAN: DEFALARCA ŞİKAYETTE BULUNDUK

Ceyhan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakıfı Başkanı Bahadır Odabaşı, şunları söyledi:

“Ceyhan’da yaşayan binlerce Alevi vatandaşlarımızın bir cemevi hayali vardı ve bu gerçekleşti. Ancak kendini bilmez bazı vatan haini ve devlet düşmanı şahıs veya şahıslar daha açılır açılmaz cemevine zarar vermeye ve tahribat oluşturmaya başladılar. Bizler bu olayı emniyet güçlerimize bildirdik ve büyükşehir belediye başkanımızla görüşme gerçekleştirdik. Cemevimizin zarar gören yerleri yaptırıldı. Bizler vakıf olarak cemevimizin etrafına bu nedenle tel örgü çektirdik ve kamera tertibatı kurduk. Ancak bu saldırganlar cemevine zarar vermeye devam ettiler. Yapılan tel örgüleri kırdılar ve cemevinin gerek dış mermer duvarlarına gerekse bahçe tertibatlarına zarar vermeye devam ettiler. Bu tekrarlayan saldırı neticesinde bizler vakıf olarak gerek Ceyhan Cumhuriyet Savcılığına gerekse Ceyhan Emniyet Müdürlüğüne defalarca şikâyette bulunduk. Ancak ne yazık ki henüz bir netice alınmadığı gibi verilen zarar gün geçtikçe büyümeye devam ediyor, saldırılar sürüyor. Bizler defalarca izinsiz tel örgülerden atlayarak içeri giren vatandaşları uyardık ve dışarı çıkardık. Gece izinsiz giren vatandaşları emniyete bildirdik ve gerekli işlemlerin yapılmasını istedik. Ancak görülüyor ki izinsiz girenler hakkında bir işlem yapılmadığı gibi, zarar verenlerde henüz yakalanmadılar."