Düzce’nin Gümüşova ilçesine bağlı Yeşilyayla (Büyük Bıçkı) Köyü'nde açılmak istenen bazalt ocağı bölge halkını tedirgin ediyor.

Köy sakinleri, 'cennetlerinin cehenneme çevrilmesine izin vermemek için hem sosyal medyada hem de resmi makamlar nezdinde', bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Meşe, çam ve gürgen ağaçlarıyla kaplı nitelikli orman dokusuna sahip olan bölge, yürüyüş parkurlarıyla da Ankara ve İstanbul gibi kentlerden gelen doğa tutkunlarının da vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Köyün sakinlerini ise 1864 yılında Kafkasya göçmeni Abazalar oluşturuyor. 

Madencilik girişiminin 150 yıllık köyün sonunu getireceğini dile getiren Yeşilyaylalılar, konuyla ilgili çekincelerini içeren yazıyı Gümüşova Kaymakamlığı’na ileterek taş ocağı girişiminin engellenmesini istiyor.

Taş ocağı açılmak istenen alanın çoğunluğu gürgen, meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı devlet ormanı olduğunu vurgulayan Yeşilyayla Köyü muhtarı Erdoğan Başkoç ise, resmi makamlara ilettikleri dilekçeler ile ''Tabiat varlıklarının dengesi bozulacağından,  Yeşilyayla Köyü halkı olarak bu faaliyete kesinlikle karşı olduklarını” belirttiklerini ve söz konusu ocağın açılmaması adına her alanda mücadeleye devam edeceklerini vurguluyor.(Demokrat Haber)