Nike, Greenpeace Uluslararası’nın sürdürmekte olduğu “Detox” kampanyasına cevap olarak, tüm ürün tedarik zincirini zehirli kimyasallardan arındıracağını açıkladı. Dün oynanan FC Barcelona-Real Madrid maçında Greenpeace eylemcilerinin gerçekleştirdiği eylemde, Adidas’tan da benzer bir karar alması talep edildi.

Dünyanın en büyük spor giyim markası Nike, Greenpeace Uluslararası'nın 'Detox' kampanyasına yanıt verdi. Nike, bugün, tüm ürün tedarik zincirinden ve üretim aşamasından, tehlikeli kimyasalları 2020'ye dek çıkaracağını açıkladı.

Camp Nou'da Greenpeace eylemi

17 Ağustos Çarşamba günü Barcelona'da FC Barcelona ve Real Madrid arasında oynanan İspanyol Süper Kupası maçında, Greenpeace eylemcileri ve yerel sanatçılar, Camp Nou Stadyumu'ndaki 100.000 taraftara, 'Suları kirletmek adil oyun (fair play) değildir!' mesajını projeksiyonla yansıttılar.

Greenpeace Uluslararası Toksik Kampanyası Sorumlusu Martin Hojsik, "Adidas, ürünlerinin tedarik zincirinden zehirli kimyasalları çıkarmak konusunda geride kaldı. Bundan sonra da, tekstil üretimi sırasında ortaya çıkan kimyasallar hakkında bir şeffaflık kültürü geliştirmesi gerekiyor.' dedi.

Nike, 'kirli çamaşırlar'dan kurtulacağını açıklayarak büyük bir adım attı. Ancak Nike'ın gerçek bir şampiyon olup olmadığını görmeden önce, bu kararın uygulanıp uygulanmadığının takibinde olacağız...

Nike, 2020 yılına kadar tehlikeli kimyasalları üretimine sokmayacağının ve tedarikçi fabrikaların neden olduğu kimyasallar konusunda tam bir şeffaflık politikası uygulayacağının garantisini verdi. Aldığı kararların uygulama planını ise sekiz hafta içinde yayımlayacağını duyurdu.