Türkiye’de muhalefet mahkeme kapılarında buluşmaya devam ediyor. Bu defa sıra çevrecilerdeydi. Son derece barışçıl ve demokratik bir dizi etkinlikle Anadolu’daki çevre sorunlarına dikkat çekerek Ankara’ya yürüyen Büyük Anadolu Yürüyüşçüleri yargılandı.

 

11 Haziran 2011′de Yüksel Caddesi’nde yapılan basın açıklaması sonrası, Kurtuluş Parkı’na giden ve orada gece dinlenirken gözaltına alınan Büyük Anadolu Yürüyüşü destekçilerinin davası bugün Ankara Adliyesi’nde başladı.

 

Bugün saat 09.15′te başlayan duruşmaya sanıkların bir bölümü ve sanık avukatları katıldı.

 

Tek tek ifade alınmasıyla geçen duruşmada Büyük Anadolu Yürüyüşü destekçileri, suları, toprağı, doğayı korumak için bu yürüyüşe başladıklarını, basın açıklamasından sonra polis kordonunda Kurtuluş Parkı’na yürüdüklerini ifade ettiler. Çadır kurma isteklerinin, polis tarafından engellendiğini ve bunu kabul ettiklerini belirten destekçiler gece 02.00 sularında insanların bir bölümü de uyurken, polisin aniden herkesi gözaltına almaya başladığını ve bir eylem yapma niyetleri olsa gece 02.00′de, boş bir parkta bunu gerçekleştirmeyeceklerini ekleyerek beraatlerini istediler.

 

Dava eksik ifadelerin tamamlanması için 4 Nisan 2012 tarihine ertelendi. Dava çıkışında grup basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

(Yeşil Gazete)