Validebağ Korusu yanındaki inşaat çalışmaları, aralarında anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun da bulunduğu hukukçular tarafından protesto edildi. Prof. Dr. Kaboğlu, Üsküdar Belediyesi önünde toplanan gruba “Çevre ve İnsan Hakları" konulu ders verdi.

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun da bulunduğu bir grup hukukçu saat 16.30'da Üsküdar İskelesi'nde toplandı. Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri'nin de destek verdiği grup, Üsküdar Belediyesi'ne doğru yürümeye başladı. Eylemciler yol boyunca “Bu daha başlangıç / Mücadeleye devam", “Biz biz biriz / Koruyu koruyacağız" şeklinde slogan attı.


'ÇEVRE VE İNSAN HAKLARI' DERSİ VERDİ


Üsküdar Belediye Başkanlığı binası önüne gelen grubun içindeki avukatlar cübbelerini giydi. Eylemciler, alana yazı tahtası koyduktan sonra, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun etrafını sardı. Sembolik "sınıf ortamı" oluşturularak, Prof. Dr. Kaboğlu hem hukukçulara hem de çevreden kendisini izleyenlere “Çevre ve İnsan Hakları" konulu ders verdi.


Prof. Dr. Kaboğlu, “Çevre hakkı, insan hakları genel kuramını olumlu anlamda etkilemiştir, içeriğini zenginleştirmiştir. Anayasalar önce ülkeyi düzenlemeye başlamışlardır. Sonra insan hakları temelinde insanı düzenlemeye başlamıştır. Devlet ise ülke ve insan haklarından sonra üçüncü sıraya kaymıştır. Biz varlığımızı, çevresel değerleri bağrında barındıran ülkelere borçluyuz. Devlet, siyasal yapılanma, bütün idari ve anayasal organlar ise varlığını bize borçlular" dedi.