BARAJ DA HES DE İSTEMİYORUZ

Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde bir araya gelen grup, Pülümür Barajı ve HES'in gövde dolgusunun yapılacağı İnönü Mahallesi'nde kadar olan 3 kilometre yolu, baraj karşıtı sloganlar atarak yürüdü. Kalabalık daha sonra buradan davul zurna eşliğinde sloganlar atarak tekrar şehir merkezine yürüdü. Park alanında Ferhat Tunç ve Belediye Başkanı Edibe Şahin'in de aralarında bulunduğu grup halay çekti.

DERSİMLİLER BARAJA GEÇİT VERMEYECEK


Tertip Komitesinden  Tunceli Barosu Başkanı Fatma Kalsen yaptığı açıklamada: "Bu gün çok mutlu ve aynı zamanda bir o kadar da buruğuz, mutluyuz. Çünkü Dersimliler'in doğasına sahip çıktıklarını gördük. Hüzünlüyüz, doğamız barajlarla yok edilmek isteniyor." dedi.

23 BARAJ PROJESİ

Tunceli sınırları içerisinde 9 akarsu ve dere üzerine toplam 23 baraj yapılmak suretiyle bu topraklara hayat veren suyun akışını durdurarak tüm yaşam alanlarının yok edilmek istendiğini dile getiren Kalsen, "Yapım aşamasına gelen Pülümür Barajı ve HES, şu sol tarafta gördüğünüz Pülümür Çayı üzerine inşa edilmek isteniyor. Barajın bitirilmesiyle başta Şehir Mezarlığı olmak üzere İnönü Mahallesi, Harçik, Marçik ve Gökçek köyüne kadar çaya yakın bütün köyler su altında kalacak." dedi. Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

CİHAN