Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, “Geleceğimize, toprağımıza ve nefesimize sahip çıkmak için buluşuyoruz” sloganı ile yurttaşları duyarlı olmaya çağırdı. 

Bu kapsamda verimli tarım toprakları bulunan bölgeyi korumak için 11 ilçe belediyesi ile birlikte 10 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’da Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi’nde biraraya gelinecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sitesinde çevre düzeni planı değişikliği duyurusunda Trakya’da iki ayrı yerde termik santral kurulacağına yer vermesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından ÇED raporlarının hazırlanması vatandaşlardan büyük tepki topladığı belirtilerek, tarım ve orman alanı aynı zamanda aşırı yer altı suyu çekim alanı ve yer altı suları besleme alanı vasfı taşıyan topraklarda Enerji Üretim Alanı adı altında kömüre dayalı termik santrallerin kurulabilmesi için gerekli yasal altyapının hazırlanması üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalara başladığı bildirildi.

Açıklamada, çevre ve insan sağlığını tehdit edecek her iki termik santrale tepkiler gerek bölge halkının tepkisinin sosyal medya üzerinden büyüdüğü ve “TrakyadaTermikSantraleHayır” etiketi ile 1. sıraya yükseldiği ifade edildi.

k.